Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin 2 kişinin daha tutuklandığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Soruşturma çerçevesinde gerek şüphelilerden birinin itirafları gerekse klasik otopsi bulgularına göre Sedanur Güzel'in öldürüldüğü belirlenmiştir. Cinsel istismarın bulunup bulunmadığı ise patolojik inceleme sonucu belirlenebilecektir. Bu inceleme devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 kişinin daha tutuklandığı aktarılan açıklamada, bu kişilerin ceza infaz kurumuna gönderildiği kaydedildi.

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanlığı: Sedanur'a tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" desc="Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığı iddia edildi. Kars Valisi Rahmi Doğan olayla ilgili olarak 'Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir.' açıklaması yaptı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise istismara maruz kalıp kalmadığının patolojik inceleme sonucu netleşeceğini söyledi. Son açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. İçişleri Bakanlığı, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e ilişkin, 'Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur' açıklamasını yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/resim1_6186793-2_16_9_1537699732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sadanurun-otopsisinde-ortaya-cikan-dehset-2641340/"]

Olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde titizlikle yürütüldüğü duyurulan açıklamada, yeni bir gelişme olması halinde kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, "Öldürülen Sedanur Güzel'in cinsel istismara uğradığına ilişkin henüz bir bulguya rastlanılmadı. Konuya ilişkin araştırma sürüyor." dedi.

Camgöz, soruşturmanın Kağızman Cumhuriyet Savcısı Fatih Arıcıgil tarafından yürütüldüğünü dile getirerek, olayla ilgili tutuklu sayısının 3'e yükseldiğini söyledi. AA

[old_news_related_template title="Sedanur Güzel'in otopsi haberi hakkında flaş gelişme: Doğru değil!" desc="Türkiye çocuk ölümleri nedeniyle yeniden yasta! Kars'ta geçtiğimiz günlerde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedeninin bulunması yürekleri dağladı. Minik Sedanur'un otopsi raporu ile ilgili çıkan haberlerle ilgili Kars Valisi Rahmi Doğan açıklama yaptı. Ayrıca Doğan olayla ilgili olarak “Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir” dedi. İşte Sedanur Güzel ile ilgili yaşanan son gelişmeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/sedanur-2_16_9_1537782496.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sedanur-guzel-ile-ilgili-son-gelisme-otopsi-haberi-dogru-degil-2642592/"]