Zamlarla saklambaç oynama dönemi geldi. Değişik bir fantezi... Hükümet zam yapıp gözlerimizi kapatacak, vatandaş zammı arayıp bulmaya çalışacak. Bildiğin sansür uygulayacak! Zammı görene kadar kimsenin haberi olmayacak.

* * *

Akaryakıt zamlarını PÜİS açıklıyordu. PÜİS Yönetim Kurulu toplanmış akaryakıt zamlarını açıklamama kararı almış! Benzin ve motorine gelen zamları bilemeyeceğiz, almaya gittiğimizde öğreneceğiz.

* * *

Sebep? İnsanlar, zam gelince internet sitesinde ana avrat sövüyorlarmış! Yönetim kurulu da bıkmış! Açıklama yapmayacakmış. Bunca zamdan sonra milletin teşekkür edecek hali yok ya! Esas Facebook’da da küfrediyorlarmış. Canım yaa, kıyamam... “Like” mı istiyorlarmış?

* * *

Nasıl bir yönetim kuruluysa artık, internet haberlerini yoruma kapatmak hiç birinin aklına gelmemiş. Sahi bunu bile bilmeyen insanlar nasıl yönetim kuruluna seçilmiş? Yoksa İktidar mı “yapılan zamları söylemeyin” mi demiş? “Bu bizim küçük sırrımız olsun” diye ikna mı etmiş?

* * *

Kararı PÜİS Yönetim Kurulu almış. “İktidar ne alaka?” diyeceksiniz? Tabii canım ben yapmadım, miki yaptı! Hiç mi tanımadınız bunları? Amaç bilgiyi sansürlemek... Zam geldiğini vatandaşa söylememek... Zamlar açıklanmayınca her şey süper olacak. Göz görmeyince gönül katlanacak.

* * *

Bari pompacılar benzin alanların gözünü kapatsın vazifelerini öyle yapsın. Kredi kartından parayı çekip yollasın. Ne kadar çektiğini de söylemesin. Benzincide bütün olanlar saklı, gizli sürüp gitsin... Kimse bilmesin.

* * *

Soran olursa; “Geceydi. Her yer zifiri karanlıktı. Biraz da sis vardı. Biri geldi aniden zam yaptı. Kim yaptı, ne kadar yaptı göremedim” dersin. Olağan şüpheli kim? Otomatik sistem! Yapsa yapsa o yapar zammı...

* * *

Artık zam kararı almaktan İktidar bile yoruldu, onu da otomatiğe bağladı. Nasıl oluyorsa seçim öncesi bir anda manuele aldı. Bir aydır zam yapmadı. Otomatik sistemin fişini çekti. Hatta dağıtıcıların kârlarını kısmak suretiyle benzinin litre fiyatında 5, motorinin litre fiyatında da 7 kuruşluk indirime gitti.

* * *

Petrolü ne ile alıyorsun? Dolar! Dolar fiyatları rekordan rekora koşuyor, petrol fiyatları son dört yılın zirvesine tırmanıyor. İkisi birden artıyor. Normal şartlarda benzine en az 20 kuruş zam gelmesi gerekiyor. Seçim yaklaşırken otomatik sistem çalışmıyor. Belki de makine kitlendi... Kapayıp, açsalar düzelir mi?

* * *

Hadi yakıt zamları otomatikti... Peki, diğer zamları kim yapıyor? Hayır, muhatabımızı bilelim ona da teşekkür edelim! Ülke ne hale geldiyse benzin alana bildiğin zengin gözüyle bakılıyor. Artık TAMAM demezseniz bu körebe oyunu bir beş yıl daha gider. Sonunda kazık yine bize girer!

sozcu-banner-1