Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan Aylık akbil nereden alınır? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik...

AYLIK AKBİL (MAVİ KART) NEDİR?

Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

AYLIK AKBİL NEREDEN ALINIR?

Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne başvurarak alabilirsiniz. Online başvuru yapmak için (https://bireysel.istanbulkart.istanbul/) bağlantı linkine tıklayarak İETT’nin kendi sitesi üzerinden üye olup, online başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Online başvuru formunu doldurduktan sonra kurum tarafından PTT'ye teslim edilen kartınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir. Gönderi numaranız ile PTT gönderi sorgulama sayfasından (http://gonderitakip.ptt.gov.tr) kartınızın teslim sürecini de takip edebilirsiniz.

Birinci dereceden akrabaların da kart sahibi yerine başvuruda bulunabildiği Mavi kart ücreti, ilk defa alanlar için 10 TL’dir. Mavi kartı kaybedenler 20 TL Mavi kart ücreti ödemek zorundadır.

AYLIK AKBİL NERELERDE KULLANILIR?

6.000 otobüs, 81 metro istasyonu (1.273 noktada), 43 metrobüs istasyonu (594 noktada), 66 deniz taşımacılığı istasyonu (332 noktada), 3 teleferik istasyonu (7 noktada), 52 tramvay istasyonu (382 noktada), 136 şehir tuvaleti (500 noktada) olmak üzere toplam 9.088 noktada, 26 üye iş yerinde elektronik para kartı olarak kullanılmaktadır.

[old_news_related_template title="Akbil yenileme merkezleri saat kaçta açılıyor, saat kaçta kaçta kapanıyor?" desc="Akbil yenileme merkezleri çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz… Akbil yenileme merkezleri hangi saatler arasında hizmet vermektedir? İşte, Akbil yenileme merkezleri çalışma saatleri 2019…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/akbil_16_9_1551330725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/akbil-yenileme-merkezleri-calisma-saatleri-2019-akbil-yenileme-merkezleri-hangi-saatler-arasinda-hizmet-vermektedir-oub1-3718168/"]