İstanbul 13. Sulh Mahkemesi'nde görülmeye başlanan Matild Manukyan'ın miras davasında ilginç gelişmeler yaşandı.  Manukyan'ın mal varlığına tedbir konulmasının kararlaştırıldığı dava da 10 Aralık'a ertelendi. Bu süre zarfında ünlü genelev patroniçesinin bugüne kadar kazandığı mal varlıklarının araştırması yapılacak.

Manukyan'ın mal varlığına bu süre içerisinde tedbir uygulanacak. Karar hakkında değerlendirmelerde bulunan davacı Bahçıvan ailesinin avukatı Oktay Köse, "Tedbir kararı çıktı. Açıkçası bu bizim istediğimiz bir şeydi. Tedbir kararı verilmesi doğru. Şimdilik istediğimizi aldık, fakat dava devam ediyor. Bizde bu süreç içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hakim, malların kaçırılmaması ya da farklı yollardan kayıtlardan düşürülmemesi adına mal varlığının araştırılması kararı verdi. Manukyan'ın ciddi bir mal varlığı var, bunların araştırılıp net olarak ortaya konması gerekiyor" dedi.

MANUKYAN'IN MAL VARLIĞI


2001 yılında vefat eden Manukyan'ın varisi olduklarını öne süren 16 kişi, mirastan pay alabilmek için dava açmışlardı. Davacıları savunan avukatın mahkemeye verdiği dilekçeye göre Manukyan'ın; Türkiye’de 486 gayrimenkulü, yurt dışında da çok değerli taşınmazları bulunuyor. Manukyan'ın ayrıca İstanbul’da 220 adet ticari taksi ve ruhsatlı genelevlerin yanı sıra yüklü meblağlarda hisse senetleri, fon hesapları, yurtiçi ve dışında yüklü banka hesapları ile sayısız özel otomobili bulunuyor.