Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına yüzde 14,90 zam yapıldığı bildirildi.

EPDK'den yapılan açıklamada, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğal gaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dahil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,90 artışa gidildiği kaydedildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Konut ve sanayide büyük doğalgaz zammı!" desc="2018 yılının Aralık ayında partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşa doğalgazda indirim haberini şu cümleler ile vermişti: 'Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz' BOTAŞ ise gece yarısı doğalgaza zam geldiğini duyurdu. Bugünden itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/31/iecrop/dogalgaz-aa-2_16_9_1564609138.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-botastan-dogalgaz-zammi-5259396/"]

Açıklamada, yeni fiyatların 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağı bilgisine yer verildi.

YÜZDE 14,97 ZAM GELMİŞTİ

1 Ağustos'ta da konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam yapılmıştı.

Ayrıca geride bıraktığımız salı günü zam haberleri birbiri ardına gelmişti.  Ankara, İzmir ve İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 13 oranında zam yapılmıştı. Daha bu zam oranı sindirilirken İstanbul'da taksi, minibüs ve arabalı vapur ücretleri de artmış, vatandaş adeta zam haberleriyle boğulmuştu.

İLK ZAM HABERİNİ ANKARALILAR ALMIŞTI


Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı okul servisi ücretleri hakkında açıklamalarda bulunmuş ve yüzde 13 oranında zam yapıldığını belirtmişti.

TAKSİ METRE AÇILIŞ ÜCRETİ 1 TL ZAMLANMIŞTI


Aradan daha bir kaç saat geçmeden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Buna göre; taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında zam yapılmıştı. Taksimetre açılış ücreti 4 TL’den 5 TL’ye çıkarılmış, indi bindi ücreti ise 10 TL iken 13 TL olmuştu.

MİNİBÜS ÜCRETLERİ (İNDİ BİNDİ) 2 TL'İKEN, 2 LİRA 50 KURUŞ OLMUŞTU


Daha sonra Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge, “Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok mağdur olduğumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da %20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitişi oldu. Esnafında en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir başlangıçtır. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

ARABALI VAPUR ÜCRETLERİ YÜZDE 20 ZAMLANMIŞTI


Tüm bu zam haberleri tartışılırken bir zam haberi de arabalı vapur ücretlerinden gelmişti. İBB'den yapılan açıklamada, “Şehir hatları İstinye – Çubuklu Arabalı Vapurları araç geçiş ücretlerine yüzde 20 ve Harem – Sirkeci araç geçiş ücretlerine yüzde 10 artış uygulanması kararları alındı. Elektrikli araçların arabalı vapurları kullanımında yüzde 50 indirim uygulanması kararları da alındı” İfadeleri kullanılmıştı.

AA- sozcu.com.tr