İstanbul Bakırköy’deki bir AVM'de faaliyet gösteren bir zincir kafenin şube müdürü olduğu öğrenilen Fatih A. iş yeri önünde bulunan kedilere şiddet uyguladı. Güvenlik kameralarına yansıyan o anların görüntülerini ortaya çıkaran AVM yönetimi, şahıs hakkında şikayette bulundu.

[old_news_related_template title="AVM'de kediye işkence" desc="İstanbul Bakırköy'deki AirPort AVM’de faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi iş yeri önündeki kedilere işkence yaparken kameralara yakalandı. AVM yönetimi tarafından şikayet edilen şahıs gözaltına alınırken şiddete uğrayan kediler veteriner kontrolünün ardından barınağa götürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/kedi_16_9_1556870953.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/avmde-kediye-iskence-4660957/"]

“KEDİLER PİRELİYDİ… MÜŞTERİLERİMİZ GİDİYORDU“


AVM yönetimi ve sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine harekete geçen emniyet güçleri 43 yaşındaki Fatih A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayına getirilen Fatih A. savcılık ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyen Fatih A., “Alışveriş merkezinde gıda üzerine iş yapıyorum. Bahçede bulunan kedilerin pireli olduğu için müşterilerimiz kafeden kalkıp gidiyordu. AVM yönetimine durumu bildirdim ancak gereğini yapmadılar. İşletmemizin gıda üzerine olduğu için sağlık ve hijyen bizim için çok önemlidir“dedi.

Olay günü iş yerinin iş yerinin bahçesindeki kutuyu eline aldığında içinden çıkan kedi ile irkilerek kutuyu bıraktığını ifade eden Fatih A.,“Kedi, kutunun içinden çıktı ve orada dolaşmaya başladı. Bende ayağımla kutunun içerisinde bir şey var mı diye baktım. Daha sonra kutuyu elime alarak ileriye doğru savurdum. İçerisinde yavru kedi olduğunu bilmiyordum. Benim 4 yaşında küçük bir çocuğum var. Ben yavru kedinin canına kastedecek bir insan değilim. İçinde kedi olduğunu bilseydim asla böyle bir hareket yapmazdım. Böyle bir şeye sebebiyet verdiğim için çok üzgünüm“diye konuştu

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE Mİ?


Savcılık işlemlerinin ardından Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davranış sergilediği gerekçesiyle, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için İstanbul Valiliği’ne gönderildi.