Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret eden Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Barış Pınarı Harekâtı'nı düzenleyen Türkiye'nin NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesi gerektiğine" yönelik sözlerine ilişkin soru üzerine Özel, bu açıklamanın müttefiklik ruhuna uygun olmadığını söyledi.  Özel, "Macron’un ifadeleri bir bütün olarak değerlendirilirse hadsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırının ötesinde yaşananlarla ilgili Meclisin kararıyla Mehmetçiğimiz özenle bir operasyon yürütmüştür. Macron'un Türkiye’ye karşı yaptığı meydan okuma, müttefiklik ruhuna uygun bir davranış olmamıştır. Bu konuda Macron’un değerlendirmelerini doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Macron'a sert tepki: Sen önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki göstererek ''Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi? dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/29/iecrop/detay-5_16_9_1575031397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogan-istanbulda-36-5480565/"]

HÜKÜMETE YARADI

Özel, Külliye'ye giden CHP'li ile ilgili tartışmaların ülkedeki ekonomik gündemi unutturduğunu, gerçek sorunların konuşulmamasının hükümete yaradığını savundu. Bu işin failini de bundan en çok yararlananların arasında aramak gerektiğini dile getiren Özel, şöyle konuştu:

"CHP bu tartışmayı, Muharrem İnce’nin de açıklamalarıyla geride bırakmıştır. Kurulan kumpaslara göre çok daha dikkatli olmak ve tüm CHP'liler olarak et ve tırnak gibi bir arada olmak son derece önemlidir. Kumpası kuranlar bir haftalık tartışmayla amaçlarına ulaşmışlardır ama en sonunda emellerine ulaşamayacaklardır."

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Arınç'a sert sözler: Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, ağzını kapatsa iyi olacak" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, Arınç için, 'Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, pompacı olarak vicdan edebiyatı yaptıklarının bir ara bombacı olduğunu unutmuşa benziyor. Arınç ağzını kapatsa iyi olacak, fazla konuşması kendisine zarar veriyor.' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/29/iecrop/arinc_16_9_1575014845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bahceliden-arinca-sert-sozler-kuyruk-acisi-varmis-gibi-konusuyor-agzini-kapatsa-iyi-olacak-5479979/"]

BAHÇELİ'YE EMEKLİLİK TEPKİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamalarını eleştiren Özel, "Sayın Bahçeli, burada bir sorun olduğunu görüyor ama buna paranın yeterli olmadığını söylüyor. Bunun için de sınır ötesi operasyonu, terörü bahane ediyor. Bu, doğru bir yaklaşım değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bir terör örgütünün varlığı, emekliliğini çoktan hak etmiş kişilerin emekliliğe erişimine engel olamaz" değerlendirmesinde bulundu.