Iraklı iş adamı Ahmed Mawlood Mohemmed ve Ahmed Mohammed Saleh Saleh, Türkiye’de döviz bürosu açmak için 3 Temmuz 2016 tarihinde kendilerine yardımcı olmaları için görüştüklerin Farok Abdullah Hmod Al Dulaimi, Mahmood Khalaf Suleiman ve Tarık Moitil tarafından fidye için kaçırıldılar.

Fidyeciler, Büyükçekmece’de önceden kiraladıkları villada Mohammed ve Saleh’in üzerindeki para ve cep telefonlarını alarak Irak’ta yaşayan ailelerinden 10 milyon dolar fidye istediler. Iraklı iş adamı Mohemmed’in “Bunlar IŞID bizi tuzağa düşürmüşler" diyerek bağırıp direnmesi üzerine elleri ve gözleri bağlanarak başka odaya konuldu. Ailesinden gelecek olan para beklenmeden talihsiz iş adamı öldürüldü. Şüpheliler, öldürdükleri Mohammed’in cesedinden kurtulmak için başından, kollarından, dirseklerinden ve dizlerinden kesti. Cesedin göğüs bölgesini bavula koyan, diğer organlarını poşete koyan şüpheliler, cesedi kiraladıkları villaya fazla uzaklıkta olmayan yol kenarındaki otların içine attı. Cesedin kafası ise bulanamadı.

KIRMIZI IŞIKTA ATLAYARAK KAÇTI

Şüpheliler, 3 gün boyunca alıkoydukları Ahmet Mohammed Saleh'e siyah kadın çarşafı giydirip, güneş gözlüğü takarak başka bir yere götürmek için yola çıkardılar. Ancak otomobilin kırmızı ışıkta durmasını fırsat bilen Saleh hamle yaparak kaçtı. Olaydan sonra yakalanan 3 şüpheli hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Nitelikli yağma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da 44 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Bakırköy 14 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Farok Abdullah Hmod Al Dulaimi “Olayda herhangi bir ispat yoktur. Ben suçsuz olduğumuza yüzde 100 inanıyorum. Cinayet ile bağlantım yoktur. Mahkemenizden insaflı bir karar vermenizi talep ediyorum. 3 yıldır ailemiz bizi beklemektedir. Mağdur durumdayız tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.” dedi. Diğer tutuklu sanık Mahmood Khalaf Suleiman ise “Konuyla uzaktan yakından ilgim yoktur. Suçsuzum. İki eşim ve 6 çocuğum vardır. Savaştan kaçıp Türkiye’ye geldik. Onlar beni bekliyor. Ben adaletli bir karar vereceğine inanıyorum” dedi.

“BERAATİMİ TALEP EDİYORUM, HAYATIM PARÇALANDI"

Bir diğer sanık Tarık Moutıı ise son söz olarak, “Olayla ilgili bir bağlantım yoktur. Beraatimi talep ediyorum. 3 yıldır hapisteyim. Hayatım parçalandı. Ben yapmış olsam burada itiraf ederdim. Ben hiçbir şey yapmadım. Dosyanın tamamı benim üzerime kaldı. Cinayetin olduğu zaman ben ikametimdeydim. Bu cinayeti ben işlemedim. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

FİDYECİ CANİLERE’ İYİ HAL’ İNDİRİMİ

Mahkeme, sanık Farok Abdullah Hmod Al Dulaimi, Mahmood Khalaf Suleiman ve Tarık Moutii’yi “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Ancak iyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Sanıklara iki kişiye karşı nitelikli yağma suçundan 20 yıl hapis cezası veren mahkeme, her üç sanığın da “Cebir ve tehditle alıkoyma” suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.