Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında 'sahte senetle icra başvurusu yapıp görevini kötüye kullandığı' gerekçesi ile iddianame hazırlandı. Bu haberin servis edilmesinin ardından Cumhur İttifakı'nın ortağı Ankara Büyükşehir Belediyesi için yarışan AKP, bütün yayın organları aracılığı ile Yavaş hakkındaki bu iddiayla ilgili açıklama yapıp çeşitli ifadelerde bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi ve bu toplantı neredeyse 1 saat boyunca son cümlesine kadar bütün haber kanallarında canlı olarak yayınlandı. Buraya kadar her şey normal. Böyle bir iddia ve bu iddia ile ilgili açıklamalar dünyanın neresinde olursa olsun haberdir. Yayınlanması doğaldır. Buna kimsenin itirazı yok.

Ancak anormal olan ve ne haberciliğe ne de ahlaka sığmayan şey hakkında bir iddiada bulunulan kişiye söz hakkı tanınmamasıdır. Dün Ömer Çelik'e ilk sözünden son sözüne kadar yer veren başta devletin kanalı TRT olmak üzere CnnTürk, NTV, Kanal 24, A Haber gibi hiç bir kanal Mansur Yavaş'a kendini savunma fırsatı vermedi. Habertürk ise toplantının başından kısa bir süre yayın yapıp daha sonra yayını kesti.

İnternet haber siteleri de görmedi


Bu durum maalesef sadece haber kanalları ile de sınırlı değil. Hürriyet, Milliyet, Sabah, Habertürk, başta olmak üzere Ömer Çelik'in açıklamalarına manşetten yer veren internet haber siteleri de Mansur Yavaş hiç konuşmamış gibi davranıp adeta üç maymunu oynamayı tercih etti.

[old_news_related_template title="AKP Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin Ankara adayı Yavaş'a 'sahte senet' sorusu" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Millet İttifakı'nın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptığını öne sürerek, 'Bu senedin sahte olduğu ortaya koyuluyor. Sahte senetle icra takibi başlatan ve bu konuda hüküm giymiş birisinin, bir sürü suçlama olan birisinin CHP tarafından Ankaralılara aday olarak sunulması, Ankaralı seçmene yapılacak en büyük haksızlıklardan bir tanesidir' dedi. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ı açıklama yapmaya çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/thumbs_b_c_e6cac950c55abb55dfa8a626197aca74_16_9_1552305435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akp-sozcusu-celikten-chpnin-ankara-adayi-yavasa-sahte-senet-sorusu-3867716/"]

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş iddialara cevap verdi..." desc="Hakkındaki iddialara uzun uzun yanıt veren Mansur Yavaş 'Asıl mağdur benim. Yargıtay'ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur.' dedi. Yavaş söz konusu iddiaları ortaya atan şahsın; 'Yüzde 80 şizofren raporu bulunduğunu, belgede sahtecilikten hapis cezasına çarptırıldığını, çocuk istismarından da halen yargılandığını' söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/33bc216d-93fb-459f-b484-18eafb777776_16_9_1552378655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-iddialara-cevap-veriyor-3878608/"]