TBMM'deki görüşmelerde İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Sezgin, ''Doğu Akdeniz ve Kıbrıs çevresinde Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının ve çıkarlarının ihlali ve gasbı girişimi vardır, buna izin verilemez. Ancak Doğu Akdeniz ülkeleriyle ilişkilerimiz maalesef hazindir. Bu, düpedüz diplomatik maharet noksanlığıdır, vizyonsuzluktur'' dedi.

[old_news_related_template title="TBMM'de CHP'lilerle MHP'liler arasında kavga!" desc="Meclis Genel Kurulu'nda CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arasında sert tartışma yaşandı. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz CHP'li Tanrıkulu'nun üzerine yürüdü, kavganın daha fazla büyümesini araya giren milletvekilleri önledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/tbmm-aa-22_16_9_1575478323.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-tbmmde-chplilerle-mhpliler-arasinda-kavga-5490129/"]

 

AHLAKİ VİCDANİ HUKUKİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise '' Bu muhtıra, Doğu Akdeniz’de sadece Türkiye’yi değil, diğer tarafları da ilgilendiren gayrihukuki çabaları ortadan kaldırmaya yönelik ahlaki, vicdani ve hukuki bir gayrettir. Bu anlaşma, iki ülkenin egemenlik haklarını özellikle de Yunanistan’a karşı koruma çabasıdır. Önümüzdeki yüz yıllarda dahi milat kabul edilebilecektir'' dedi.

[old_news_related_template title="İYİ Partili Türkkan'dan kadın cinayetleri tepkisi: Artık yeter" desc="Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'inci yıl dönümünün hatırlatıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Meclis Başkanvekili Levent Gök, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın birer konuşma gerçekleştirdi. Milletvekillerinin dikkat çektiği kadın cinayetleri için gerekli önlemlerin alınması istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/05/iecrop/iyipartilutfuturkkan_16_9_1575562958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iyi-partili-turkkandan-kadin-cinayetleri-tepkisi-artik-yeter-5492456/"]

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç da ''Bu adım doğru ancak gecikmiş bir adımdır. Türkiye’nin ulusal çıkarları söz konusu olduğunda-bu anlaşmada olduğu gibi her zaman getirilen teklifin de yanındayız'' açıklaması yaptı. AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan da '''Bu mavi vatandır. Türkiye-Libya arasında Akdeniz’i tam ortasından ve Güney Kıbrıs’ı da aşağısından tamamen içine alacak şekilde serbest ticaret alanı inşa edilecek, silaha, savaşa, kana, gözyaşına bağlı olarak değil, bölgesel ve küresel barışı inşa edecek, hem ülkemizin çıkarlarını hem de bütün bölge halklarının hakkını da güvence altına alacak bir çalışmadır'' dedi.