Şişli’de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşsan TEV mütevelli heyeti başkanı Ömer Koç, bir ülkenin sahip olduğu en önemli sermayenin, geleceğini şekillendirecek olan gençlerin bilgi ve yetenekleri olduğunu söyledi. Türk Eğitim Vakfı olarak 52 yıldır gençlerin eğitimlerine destek olduklarını hatırlatan Koç, “Ülkemizin aydınlık yarınları için çalışıyoruz” dedi.

YURTİÇİNDE 250 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Yurt içinde 250 bine yakın öğreniciye burs desteği verdiklerini, bin 905 öğrenciye de yurt dışı yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde katkıda bulundukları hatırlatan Ömer Koç şöyle konuştu; “Sadece 2018-2019 öğretim yılında yurtiçinde 7 bin 250, yurt dışında ise 193 öğrencimiz Türkiye Eğitim Vakfı'nın yüksek lisans ve doktora burslarıyla eğitimlerine devam ediyor. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında eğitim tesisleri yaptırarak milli eğitimimize katkı sağlamak bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Vakfımızın 40. yılında hayata geçirdiğimiz TEV üstün başarı burslarıyla üstün başarılı ve liderlik vasfını taşıyan gençlerimizi destekliyoruz. Tam 12 yıldır geleceğin liderleri olarak görmeyi arzu ettiğimiz gençlerimize yalnızca maddi destek vermekle kalmayıp, onları üstün başarılarından dolayı onurlandırmayı ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olma konusunda cesaretlendirmeye gayret ediyoruz”



2 MİLYON BURS ÖDEMESİ

Bu öğretim yılında 57 başarılı öğrencinin daha üstün başarı bursiyeri olduğunu kaydeden Koç, “Daha önceki yıllardan devam edenlerle birlikte eğitimine destek olduğumuz bursiyerlerimize 2018-2019 öğretim yılında toplam 2 milyon iki yüz bin TL burs ödemesi yapılacaktır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN 28 FARKLI İLİNDEN GELEREK TEV AİLESİNE KATILDILAR"

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da Türk Eğitim Vakfı’nın 52 yılda çok büyük başarılar elde ettiğini belirterek, “Bugün burada Türkiye’nin birikimini, Türkiye’nin umudunu, Türkiye’nin geleceğini görüyorum. Geleceğin mimarları ve bu geleceğin inşasına katkı sunan destekçilerimizle bir araya gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Vakfımızın 40. kuruluş yılı vesilesiyle oluşturduğumuz ve 2007 yılından bu yana sürdürdüğümüz TEV Üstün Başarı Burs girişimimizle, geleceğin liderleri olarak gördüğümüz üstün başarılı gençlerimizi destekliyoruz. Yeni bursiyerler Türkiye’nin 28 farklı ilinden gelerek TEV ailesine katıldılar. Bu çeşitlilik TEV’in Türkiye’nin vakfı olduğunun en güzel göstergesi” ifadelerini kullandı.

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL HARCAMA

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ise 14 Şubat Sevgililer Günü için yapılan harcamalara dikkati çekerek, bunların bir kısmının eğitim bağışı için yönlendirdiği takdirde eğitim görmek isteyen fakat maddi gücü yetersiz kalan birçok gencin eğitimine destek olunabileceğini vurguladı.



[custom_content title="'ANNEMİN HAYALLERİNİ BEN GERÇEKLEŞTİRDİM' " desc="Toplantıda, yeni seçilen 9 üstün başarı bursiyeri kendilerini tanıttı. Yeni bursiyerler arasındaki Billur Tankişi, kendisini şu dikkat çekici ifadelerle tanıttı; '1999 yılında İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Müziğe annem sayesinde başladım. Annem, müzikle çok ilgiliymiş o yüzden annem konservatuar okumamı istedi. Annemin hayalleriyle ben gerçekleştirdim. Hepimizin hedefi iyi bir eğitim almak ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek var. Bu bursa hocam sayesinde başvurdum ve kazanacağımı da sanmıyordum. Çok mutlu oldum kazandığımı öğrenince çünkü çok büyük bir destek maddi ve manevi.'"]