İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aracına binen Senegalli turist Ousmane Alyly'ye yönelik “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin” diyerek fazla para isteyen taksici O.K. önce meslektaşları tarafından darp edildi ardında gözaltına alındı. Emniyette sorguya alınan taksici O.K. ifadesinde, "Biz sohbet ettik, kötü bir şey söylemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öne sürüldü.

[old_news_related_template title="O taksici Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden ihraç edildi" desc="Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, aracına aldığı Senegalli turiste hakaret eden taksicinin ihraç edildiğini açıkladı. Taksicinin aynı zamanda görüntüleri izleyen başka taksiciler tarafından darp edildiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/senagalli_16_9_1553258364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/o-taksici-havalimani-taksiciler-kooperatifinden-ihrac-edildi-4090057/"]

Senegal’den Türkiye'ye gelen Ousmane Alyly isimli turist, Atatürk Havalimanı’ndan Aksaray’a gitmek üzere ticari bir taksiye bindi. Taksiye bindiği sırada sürücüden taksimetreyi açmasını isteyen Ousmane Alyly ile taksi şoförü arasında tartışma çıktı. Sürücünün taksimetreyi açmayarak ödemeyi dolar üzerinden istemesi üzerine kavga büyüdü. Ousmane Alyly’e "Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin buraya” diyerek sözlü hakaretlerde bulundu.

Taksicinin hakaret ve tehditlerine bir anlam veremeyen ve karşı çıkmaya çalışan Ousmane Alyly polise girerek şikayetçi oldu. Polis ekipleri taksiciyi yakalamak için harekete geçerken, O.K. isimli taksici Havalimanı Taksi Kooperatifi üyesi yaklaşık 10 kişi tarafından darp edildi.

[old_news_related_template title="Taksiciden aracına binen Senegalli turiste şok sözler" desc="Atatürk Havalimanı’ndan aracına aldığı Senegalli yolcuya küfür ve hakaretler yağdıran taksi sürücüsü, kameraya yansıdı. “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin buraya” diyerek siyahi turisti aşağılayan taksici, 'bu kadarına da pes' dedirtti. Duyduğu cümleler karşısında şoka uğrayan turist, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve polise giderek taksiciden şikayetçi oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/taksici_16_9_1553241932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/taksiciden-aracina-binen-senegalli-turiste-sok-sozler-4016900/"]

Gözaltına alınan taksici O.K. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, "Biz sohbet ettik kötü bir şey söylemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum." dediği öne sürüldü.

TUTUKLANDI

Taksici O.K. emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısına ifade veren şüpheli O.K. tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik de şüpheli O.K.'nın tutuklanmasına karar verdi.