TSK ilk olarak 2005’te hedefe konulmuştu. Büyükanıt’ın ‘Yahudi’ olduğu kampanyası yapılmıştı


‘Yeşilörgüt’ adlı illegal yapı harekete geçmişti. O örgüt bugün yok ama zihniyeti hâlâ yaşıyor




1 - “FETÖ, yönetemeyeceğini anladığı yüksek rütbeli subayların, iftira, karalama ve komplolarla tasfiye edilmesini sağladı. Son yıllarda sosyal medyadan azami istifade eden terör örgütü, TSK’daki milli subayları karalamak ve bu kişilerin kurumla ilişiklerini kesebilmek için ‘TSK kulis, Süperdenizciler, Gatakulis, Hangarınsesi, Paşakeyfim, Kirlioyunlar’  internet sitelerini kurdurdu. Genelde yurt dışı kaynaklı oldukları tespit edilen bu sitelerde karalama haberler yapıldı, imzasız mektuplar yayımlayarak vatanperver komutanların TSK’dan kopmaları sağlandı.”

NATO destekli Fetullahçı Terör Örgütü’nün, 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 221 şüpheli hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde, örgütün TSK’ya nasıl sızdığı böyle anlatılmıştı. 14 yıl önce, 2005’te başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ‘yıpratma’ faaliyetlerinin devamını 2019’da bir kez daha yaşadık. Akit Haber Müdürü Murat Alan, Akit TV’de yorumculuk yapan gazeteci Ali Tarakçı’ya bir konu hakkında yanıt verirken, “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu” demişti.

Yani FETÖ’nün zihniyeti değişmedi! 2005’e uzanalım...


Org. Büyükanıt’a saldıranlar 17 internet sitesi kurmuştu


2 - Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’la ilgili “Yahudi” olduğuna dair iddialar ayyuka çıkmıştı. Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’ün görev süresinin uzatılabileceği yazılıp çiziliyordu. 2006’daki Yüksek Askeri Şura öncesi dikkat çekici gelişmeler de yaşanmıştı.

FETÖ’CÜ ‘GENÇ SUBAY’

Büyükanıt’la ilgili yaklaşık 5 bin kişinin cep telefonuna mesaj gönderilmiş ve Yaşar Paşa’nın “Yahudi” olduğu öne sürülmüştü. Mesajdaki imza da Ergenekon’da sıkça duyacağımız “Genç Subaylar”dı!

Bazı “Türkçü” siteler de Büyükanıt’ın soyağacını çıkarmıştı ve “Sabetayist-Yahudi dönmesi” olduğunu sözde kanıtlamışlardı. Bu arada Büyükanıt’la ilgili SMS’leri gönderen örgüt de bulunmuştu: Yeşilgüneş!

YURTDIŞINDAN ATILAN MESAJLAR

Tempo dergisinin 27 Ağustos 2006 tarihli haberine göre, istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgiler şöyleydi:…Yeşilgüneş, temel olarak; milliyetçilerle ulusalcıların birlikteliği olarak bilinen kızılelmacılara karşı oluşturuldu. Yeşilgüneş adlı illegal örgüt, SMS’leri bilgisayar aracılığıyla Türkiye, Avustralya, Bulgaristan, Romanya ve Almanya’dan gönderdi. Türkiye’den mesaj gönderilirken internet kafeler değil, wireless sistemi (kablosuz iletişim) bulunan büyük alışveriş merkezleri ve oteller kullanıldı. Elde edilen en önemli bilgi ise organizasyonu emekli bir albayın başlattığı. Karalama organizasyonu çerçevesinde, özellikle hacklenme ya da savcılık kararıyla kapatılma riskine karşın internet sitelerinin devamlılığı sağlamak amacıyla 17 ayrı internet sitesi oluşturuldu...”

ÖRGÜT BİR ANDA KAYBOLDU

Peki, bu örgüte ne oldu?
Kimse bilmiyor! Bilinen şu:
2005’ten bu yana farklı görünümlerdeki internet sitelerinde subayların özel hayatları, çocukları ve ses kayıtları yayımlandı. Devam edelim...
2005 yılında ilginç bir internet sitesi daha kurulmuştu: ulusalihanet.com. İddialara göre ulusalihanet.com’a verilen görev Yaşar Büyükanıt’ı karalama ve Ergenekon davasına ortam hazırlamaktı. Bu sitelerin adları değişti...
Kah ‘pasakeyfi.com’ oldu, kah ‘farkliulkuculukcom.’ Kara propaganda ise değişmedi. Hedeflerinde hep engel gördükleri subaylar vardı! Ya da siyasi partiler! Ya seks kasetler vardı ya da komutanların çocukları! Dönemin Taraf Gazetesi’nde bu illegal sitelerin ‘okunması” gerektiği yazılıyordu...


Ahmet Altan’dan Murat Alan’a zihniyetleri hiç değişmedi


3 - 2007’lerin ‘ünlü’ kalemleri ve muhabirleri... 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili hazırlanan çatı iddianamesindeki o FETÖ’cü sitelerden beslendi.
Bugün bile yaptıklarının arkasındalar! Çünkü...
Hedeflerinde hep Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı vardı. Akıl hocaları da CIA ajanları Graham Fuller, Henry Barkey gibi isimlerdi. ‘Kemalizm bitmişti’ onlara göre...
Dönemin Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan 26 Temmuz 2008’de şu başlığı atmıştı:
“Yüz yıllık temizlik: 1923’te kuruldu 2008’de arınıyor...” Okuyalım: “... Bu toplum neredeyse bir asır boyunca ‘devletin çıkarı’ için adam öldürmeyi ‘kutsal bir gelenek’ olarak benimseyenleri sessizce izlemek zorunda kaldı. Şimdi ilk kez ciddi bir davayla (Ergenekon) karşı karşıyayız. İlk kez hukuk İttihatçı zihniyetin mirasçılarını sanık sandalyesine oturtuyor.”
Altan hızını alamamış, Taraf’ın, “Fatih Camii bombalanacaktı” manşetinin atıldığı gün, “Askerliği kaldırın” diye yazmıştı. Okuyalım:  “Herhalde hepsi değil ama generallerin büyük çoğunluğu hastalanmış gibi gözüküyor. Neredeyse her yıl yeni darbe planı hazırlıyorlar.” Ve bir ay sonra yani 23 Şubat 2010’da hedefini net bir biçimde anlatmıştı Altan: “... Şimdi cumhuriyet değişiyor. ‘Diktatörlük’ bitiyor. Darbeciler gözaltına alınıyor, adaletin önüne çıkarılıyor.”

Sonuç: Taraf’ı yöneten Ahmet Altan’dan Murat Alan’a zihniyet hep aynı... Hedeflerinde o gün de bugün de terör örgütlerine karşı savaşan, dış destekli yapılarla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri var.