ABD'de başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump postayla gelen oyların ağırlıklı olarak Biden'a çıkması sonucu umutlu başladığı süreçte geri düştü. Demokrat aday Joe Biden'ın zafere ulaşması bekleniyor. Trump sonrası ABD ise şimdiden konuşulmaya başlandı.

Eğer Biden kazanırsa 28 yıl sonra görevdeki bir ABD Başkanı seçim kaybetmiş olacak. Ancak oy sayımı süresince seçimin güvenilirliğini sarsmaya yönelik açıklamalarda bulunan Trump'ın kaybetse bile sessizce köşesine çekilmesi beklenmiyor.

Beyaz Saray'ı tahliye tarihi olan 20 Ocak'a kadar gücünü teamüllerin dışında kullanma ihtimali görülen ABD Başkanı'nın yenilginin öfkesi ile FBI Direktörü Christopher A. Wray ve Dr. Anthony S. Fauci gibi bazı üst düzey görevlilerini kovması da olasılıklar arasında görülmekte.

Şu sorular soruluyor: Trump şimdi ne yapacak?
ABD siyaseti, özellikle de Cumhuriyetçi kanat nasıl şekillenecek?


8 soruya yanıt aradık:

1) BAŞKANLIK SONRASINDA NE YAPACAK?


Beyaz Saray sonrası hayatının nasıl olacağı ile ilgili soruları her zaman yanıtsız bırakan Trump'ın Başkanlık sonrası için bir planı varsa da kimseyle paylaşmadığı anlaşılıyor. The New Yorker'a konuşan yakın bir iş arkadaşı, "Bu konuyu ona açamazsınız. Kaybetme ihtimalinden bahsetmek bile öfke patlamalarına neden olur" derken yakın çevresinden bir isim Trump'ın emlak işine geri dönmeyi kesinlikle düşünmediğini anlatmıştı. Trump bir gün destekçilerini selamlarken, "Bu harika değil mi? Bundan sonra asla pencere sipariş etmeye geri dönemem. Bu çok sıkıcı olur" demişti.