77 yaşındaki emekli polis David Dorn, St. Louis’de bulunan bir mağazayı korumaya çalışırken yapmacılar tarafından öldürüldü.

Göstericilerin sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınlarda birçok kişi David Dorn ölüm anını izledi. Güvenlik nedeniyle sosyal medya platformu Facebook'tan kaldırılan video incelemeye alındı.

Babasının ölümü üzerine yasa boğulan David Dorn’un oğlu Brian Powell ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Tetiği çeken kişiye mesajım şudur; yaptığınız şeyden vazgeçin. Protestonuzun gerçek nedenini bilin. Bunu olumlu bir şekilde yapalım. Dışarı çıkıp yağmalamak ve diğer tüm şeyleri yapmak zorunda değiliz.

[old_news_related_template title="ABD'li uzmanlar uyardı: Protestolar vaka sayısını 3 kat artıracak" desc="ABD hem corona virüsü salgını hem de George Floyd'un ölümü sonrası düzenlenen protestolar nedeniyle zor günler geçirirken uzmanlardan kritik bir uyarı geldi. CDC uzmanları, protestolar dinmezse vaka sayısının üç kat artabileceğini öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/floyd-gosteri-reuters_16_9_1591188301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdli-uzmanlar-uyardi-protestolar-vaka-sayisini-3-kat-artiracak-5853124/"]

[old_news_related_template title="Trump'a soğuk duş: Geçtiği yollarda şok protesto" desc="ABD Başkanı Donald Trump dün Papa 2. Jean Paul anıtına eşi Melania Trump ile birlikte yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gitti. Çok sayıda korumanın olduğu konvoyun geçtiği yollarda ise ABD'liler Trump'a el ve kol hareketi yaparken yaşanan ırkçı cinayetteki tutumunu eleştiren sloganlar attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/piksell_16_9_1591189675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-trumpa-soguk-dus-gectigi-yollarda-sok-protesto-5853175/"]