Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, Arap basınına verdiği röportajda ülkesindeki siyasi gelişmelere ve gelecek yıl Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere değindi.

Gelecek seçimlerde başbakanlık için aday olmayacağını vurgulayan el-Kazimi, şu an üzerinde çalıştığı konunun Iraklıların tehditsiz ve şaibesiz bir seçimde özgürce oy kullanmaları olduğunu belirtti.

"DAYATILAN MEZHEP SİSTEMİ BÜYÜK BİR YALAN"

Özgür ve şaibesiz bir seçimin yapılması ve Iraklıların seçim sürecine güvenin kazanılması için uygun bir zemin hazırlamaya odaklandığını belirten el-Kazimi, bu aşamada bunun dışında hiçbir şeyi düşünmediğini bildirdi.

2003’ten bu yana devlet kurumlarının yapısında kusurların olduğunu dile getiren Irak Başbakanı, Irak’ta milli dengeyi sağlamak için dayatılan mezhep sistemini büyük bir yalan olarak nitelendirildi.

Öte yandan Irak’ta geçen yıl Ekim ayından bu yana süren hükümet karşıtı protestolar nedeniyle Başbakan Adil Abdülmehdi’nin istifa etmesi ardından yeni hükümeti Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Mustafa el-Kazımi kurmuştu. El-Kazımi, geçtiğimiz haftalarda erken seçimin 6 Haziran 2021’de yapılacağını duyurmuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Komşuda korkutan gelişme! En yüksek vaka sayısı kayıtlara geçti" desc="Irak'ta corona virüsü (Covid-19) salgınında son 24 saatte 4 bin 576 vaka tespit edildi. Ülkede salgının başlangıcından bu yana bir günde en yüksek corona vakası kayda geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/18/iecrop/irak-reuters_16_9_1593024964_16_9_1597782839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/komsuda-korkutan-gelisme-en-yuksek-vaka-sayisi-kayitlara-gecti-5994453/"]