1 Ekim'e ertelenen Avrupa Birliği liderler zirvesine ilişkin de konuşan Anastasiadis, Türkiye’nin Yunanistan karasularını ihlal ettiğini idda ederek Türkiye'ye karşı “diplomatik ve politik kararların” alınması gerektiği söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Yunanistan ve Türkiye arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşıladığını dile getiren Anastasiadis, “Ankara’ya diyalog talebinde bulunduğumuzu, aksi takdirde Lahey Uluslararası Mahkeme’ye başvuracağımızı hatırlatıyoruz. Maalesef Türkiye yanıt vermedi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesini ihlal etmeyi tercih etti” dedi.



NELER YAŞANMIŞTI?

Son aylarda Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Oruç Reis ile bölgede doğal kaynaklar arama çalışmaları Yunanistan’ın tepkisini çekmiş ve devreye Fransa ve Rum Kesimi’nin de girmesiyle tansiyon yükselmişti.

Fakat son haftalarda yükselen tansiyon, bu hafta Yunanistan ve Türkiye, normalleşme süreci için istikşafi görüşmelere başlanmasında anlaşmıştı.

[old_news_related_template title="NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye ve Yunanistan açıklaması!" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından NATO'dan yapılan resmi açıklamada Stoltenberg'in Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılmasının önemini yinelediği ve durumun müttefik dayanışma ruhu ile uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesi gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, 'Hem Türkiye hem Yunanistan değerli müttefiklerdir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/23/iecrop/nato-reuters_16_9_1600882877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/nato-genel-sekreteri-stoltenbergden-turkiye-ve-yunanistan-aciklamasi-6051571/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Tarih belli değil" desc="Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim yumuşamaya başlarken Atina'dan bir açıklama geldi... Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas gazetecilere açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/24/iecrop/oruc-reuters_16_9_1600942901.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistandan-turkiye-aciklamasi-tarih-belli-degil-6052611/"]