Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İbrahim Kalın ve Robert C. O'Brien arasında bir telefon görüşmesinin gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

* Gerçekleşen telefon görüşmesinde Libya, Suriye ve terörle mücadele konuları etraflıca ele alındı.

* Bunun yanı sıra, COVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında sağlık sektörü başta olmak üzere ikili ekonomik ilişkiler görüşüldü.

* Libya'da sürdürülebilir ateşkes için uygun koşulların sağlanması, uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin güvenlik kaygılarının giderilmesi ve müzakere sürecine dönülmesi gerektiği belirtildi.

* BM öncülüğünde siyasi çözüm sürecinin işletilebilmesi için meşru ve güvenilir aktörlerin desteklenmesinin önemi vurgulandı.

* Suriye'de siyasi çözüm sürecini hızlandırmak için Anayasa Komitesi çalışmalarının somut neticeler vermesi ve İdlib'de sağlanan ateşkesin sürdürülmesi yönündeki ortak beklenti yinelendi. DHA

[old_news_related_template title="Trump'tan sert tepki: Denerlerse ciddi bir güçle karşılaşacaklar!" desc="ABD Başkanı Donald Trump özerk bölge tartışmalarına tepki göstererek, 'Başkanınız olduğum sürece Washington DC'de asla özerk bölge olmayacak. Denerlerse ciddi bir güçle karşılaşacaklar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/23/iecrop/trump-reuters-1_16_9_1592935645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-sert-tepki-denerlerse-ciddi-bir-gucle-karsilasacaklar-5891301/"]