AÖF yaz okulu kaldırılmış ve öğrencilerden büyük tepki gelmişti. Sosyal medyada geniş yer bulan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri arasında tam bir hayal kırıklığına sebep olan senato kararı, mezun olma hayali kuran bütün öğrenciler üzerinde şok etkisi yaratmıştı.

YENİ KARAR ALINDI

Anadolu Üniversitesi tarafından açıköğretim sistemi yaz okulu ile ilgili yeni karar alındı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yaz okulu açılmasına karar verildi.

Anadolu Üniversitesi'nin açıklaması şöyle:

* Sevgili açıköğretim sistemi öğrencileri, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde 'Yaz Okulu' yerine 'Üç Ders Sınavı' uygulanması yönünde alınan kararı yeniden değerlendirmek üzere Üniversite Yönetim Kurulu'nu acil gündem ile toplantıya çağırmıştır.

* Bu doğrultuda 08.07.2020 tarihinde toplanan Üniversite Yönetim Kurulu, 'Yaz Okulu' açılmasına karar vermiştir. 'Yaz Okulu' sınavları, eylül ayında pandemi şartlarının elvermesi halinde yüz yüze, aksi taktirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.

* 'Yaz Okulu' başvuru takvimi üniversitemiz web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarında başarılar dileriz.

[old_news_related_template title="AÖF'de Yaz Okulu şoku! Yüz binlerce öğrencinin mağduriyeti TBMM'de!" desc="Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav takviminde ani bir değişikliğe gitti. 'Yaz Okulu'nu kaldırdı, yerine 'Üç Ders Sınavı' koydu. Sınava sadece bu yıl kayıt yaptıranlar ile son iki yıldan dersi olanların girebilmesi şartı yüz binlerce öğrenciyi mağdur etti. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, öğrencilerinin isyanını TBMM'ye taşıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/depophotos-sinav_16_9_1594108489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/aofde-yaz-okulu-soku-yuz-binlerce-ogrencinin-magduriyeti-tbmmde-5916084/"]

[old_news_related_template title="AÖF yaz okulu kaldırıldı! Öğrencilerden yaz okulu kararına büyük tepki..." desc="AÖF'de yaz okulunun kaldırılmasıyla birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve Twitter'da #birmilyonöğrencikıyımı hashtaginde birleşerek tepki gösterdi. Geçen sene yürürlüğe giren yaz okulu uygulamasına alınan senato kararıyla apar topar son verildi. Mezun olma durumunda olan maksimum 5 derse kadar sınava girme hakkına sahip olan öğrencilerin, mezun olma hayalleri suya düştü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/08/iecrop/aof1-depophotos_16_9_1579357809-880x495-1_16_9_1594198855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/aof-yaz-okulu-kaldirildi-ogrenciler-birmilyonogrencikiyimi-hashtaginde-birlesti-5918549/"]