Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüsü sebebiyle açıklanan yardım paketlerine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce sosyal yardım 1000 tl olarak ihtiyaç sahiplerine verilen yardımların 2. Faz’ının başlayacağı müjdesini verdi. Peki bakanlığın açıkladı 2. yardım paketinden kimler yararlanabilecek? 2. Faz yardım başvurusu olacak mı? İşte tüm detaylar...

BAKAN SELÇUK'TAN SOSYAL YARDIM HAKKINDA AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kamuoyuna duyurduğu ve koronavirüsle mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

2 milyon 111 bin haneye geçtiğimiz hafta 1.000’er TL nakdi destek verildiğini hatırlatan Selçuk; “Söz konusu destek programının 2. fazının başlayacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL'lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.” diye konuştu.

2. FAZDA YARDIMLARI KİMLER ALACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un duyurduğu 2. Faz nakdi yardımlara, corona virüsü öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve 1. Fazda 1000 liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci defa yardım yapılmayacak.

2. FAZ BAŞVURULARI OLACAK MI?


Bakanlığı yeni nakdi yardımına, 1. Faz’da olduğu gibi yine başvuru yapılmayacak. Corona virüsünden ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödenecek.

yardım parası

3. FAZ HAZIRLIKLARI DA BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. Faz yardımların tamamlanmasının ardından 3. Faz için de hazırlıkların başlayacağını söyledi. Bakan Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

Selçuk, 3. fazın başvuru sürecinin ayrıca duyurulacağını da belirtti.

[old_news_related_template title="Açık Kapı yardım başvurusu nasıl yapılır? " desc="Açık Kapı yardım başvurusu online olarak yapılabiliyor. Vatandaşların valiliklere olan talepleri internet ortamında kayıt, takip ve sonuçlandırma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İçişleri Bakanlığı kapsamında yürütülen Açık Kapı uygulamasında başvurular eDevlet ve acikkapi.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor. İşte Açık Kapı başvuru işlemleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/06/iecrop/online-shutter_16_9_1586189872.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/acik-kapi-yardim-basvurusu-nasil-yapilir-acikkapi-gov-tr-basvuru-ekrani-5729630/"]

[old_news_related_template title="2 milyon 300 bin aileye sosyal yardım dağıtılacak!" desc="Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımların 2. fazında 2 milyon 300 bin haneye bin TL’lik yardım yapılacağını duyurdu. Vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmayacağı ve yardımların evlere ulaştırılacağı belirtilirken, 3. faz yardımlarda ise ilerleyen günlerde e-devlet’ten başvuru açılacağı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/07/iecrop/sosyal-yardim-shutterstock_16_9_1586287346.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/2-milyon-300-bin-aileye-sosyal-yardim-dagitilacak-5732643/"]