Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yeni corona virüsü destek paketini duyurarak, "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız" açıklamasında bulundu. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, açıklanan destek paketini, "Dağ fare bile doğurmadı" sözleriyle eleştirdi.

“EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR”


Esnafın kan ağladığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Kahveciler, servisçiler, seyyar satıcılar, lokantalar, kafeler, barlar aklınıza ne geliyorsa kan ağlıyor. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Adeta açlığa mahkum edildiler. Ama AKP kafası ‘kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller o zaman’ diyor” şeklinde konuştu.

“KIBRIS’A PİKNİK YAPMAYA 7 UÇAKLA GİTTİK…”


Covid-19 salgınının başında esnafın, kredi verilerek borçlandırıldığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Şimdi bu kredilerin de geri ödeme vakti geldi ancak işler daha da kötü durumda. Dünyada doğru dürüst yönetilen, halkının çıkarlarını önceleyen, lükse, şatafata, gösterişe, sahte bir itibara değil, ki halk yoksul düşmüşken itibar nasıl olur o da ayrı soru, halkına önem veren hükümetler halklarına destekler yaptı yapmaya da devam ediyor. Biz ne yaptık? Kıbrıs’a piknik yapmaya 7 uçakla gittik” dedi.

“DAĞ FARE BİLE DOĞURMADI”


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın dün, ‘esnafa destek paketi’ açıkladığını anımsatan Gaytancıoğlu, “Destek nerede onu göremedik. Büyükşehirlerde 750, diğer illerde 500 lira kira yardımı yapılacakmış. Bu yardımlarla esnaf nasıl ayakta dursun? Açıklanan ve destek paketi olarak sunulan şeyler esnafla alay etmektir. Geçiş garantili yollara köprülere, uçuş garantili havaalanlarına, dolayısıyla bu paraları alan yandaşlara aktarılan paranın zekatı bile değil açıklanan rakamlar. Dağ fare bile doğurmadı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“GERÇEKLERLE BAĞI KOPMUŞ BİR İKTİDAR VAR”


Gaytancıoğlu, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

“Devlet kiracısı olan esnafa ‘salgın bitene kadar senden kira almayacağım, yeni yılda kirana zam yapmayacağım’ bile diyemedi. Örneğin, Edirne’de her yer kapalı iken Vakıflar Genel Müdürlüğü vakıf kiracısı esnafa yeni yıl zamlarını bildiriyor. Artık gerçeklerle bağı kopmuş bir iktidar ve maalesef bu iktidarca yönetilen bir ülke var.”

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın destek açıklamalarını esnaf nasıl karşıladı?" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan dün esnaflar için yeni bir ekonomik paket açıkladı. Corona virüsü nedeniyle deyim yerindeyse kan ağlayan esnafın yüzünü yeni açıklanan tedbirler de güldürmedi. Zarar ettiklerinin söyleyen esnaflar daha ciddi yardımların yapılmasını bekliyor. İşte SÖZCÜ muhabirlerine konuşan esnafların düşünceleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/15/iecrop/whatsapp-image-2020-12-15-at-15.01.28_16_9_1608033737.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/erdoganin-destek-aciklamalarini-esnaf-nasil-karsiladi-6168682/"]