Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında corona virüsü salgını sonrası ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle IMF'den yardım isteme konusunu değerlendirdi. Kalın yaptığı açıklamada, "Gündemimizde yok. Yeni bir anlaşma yapma planında değiliz" ifadelerini kullandı.

 

IMF BAŞKANI: FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, corona virüsü salgını nedeniyle küresel ekonomide yaşanan zor dönemde Türkiye dahil tüm ülkelerle fikir alışverişinde bulunduklarını, ekonomilere yardımcı olabilmek için politika önerileriyle yapıcı görüşmeler yaptıklarını söylemişti.

Öte yandan IMF Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen ise 30 Mart'ta yaptığı açıklamda, Türkiye ve Rusya'nın corona konusunda IMF'den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıklamıştı.

[old_news_related_template title="IMF Başkanı'ndan Türkiye açıklaması" desc="IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Bloomberg TV'de katıldığı programda kurumun Türkiye ile ilişkilerine dair bir soru üzerine 'Türkiye dahil tüm ülkelerle yapıcı temas içinde olduklarını' açıkladı. Georgieva, Türkiye ile temaslara dair somut bir açıklamada ise bulunmadı. Güne 6,78 seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru, IMF Başkanı'nın sözleri sonrasında 6,62'ye kadar geriledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/09/iecrop/imf-dha-1-1_16_9_1586445953.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/imf-baskanindan-turkiye-aciklamasi-2-5737177/"]