Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu "B1"den "B2"ye düşürdü. Moody's not görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti.

Reuters'ta yer alan habere göre, Moody's'in açıklamasında Türkiye'nin dış kırılganlıklarının muhtemelen ödemeler dengesi krizine yol açabileceği ve mali tamponlarının aşınmakta olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin kredi notu 2001 krizinin de daha altında bir seviyeye gerilerken Mısır, Jamaika ve Ruanda gibi ülkelerde aynı kredi notu seviyesine sahip oldu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada 4 Eylül itibariyle altın dahil Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin bu yıl yüzde 40 azalarak 44.9 milyar dolar seviyesine indiği hatırlatıldı. Kurum tarafından jeopolitik risklerin de not indiriminde etkisi olduğu vurgulandı.

[old_news_related_template title="Kim bu Moody's'ler" desc="Türkiye siyasetinde kredi derecelendirme kuruluşları sık sık gündeme geliyor. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesinin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Moody's'e çok sert sözlerle yüklendiler. Peki ya bu kredi derecelendirme kuruluşları ne yapıyor? Ne zaman kuruldular? Ne işe yarıyorlar? Detayı haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/3qp131p2q21pq.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/kim-bu-moodysler-1427592/"]