Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8.93 TL’lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödenecek. Nakdi ücret desteği yasanın çıktığı tarihten bu yana önümüzdeki üç ay için verilecek.

17 Nisan’da çıkan kanuna göre ödemeler 17 Temmuz tarihe kadar işsiz kalınan veya ücretsiz izinde geçen süreler için hesaba yatacak. Nisan ayının tamamını işsiz veya ücretsiz izinde geçirmiş olanlara 14 günlük ödeme yapılacak. Bu ödeme tutarı 545 TL olacak.

ÇALIŞANLARIN AYRICA BAŞVURU YAPMASINA GEREK YOK


Bakan Selçuk bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3’üne kadar yapılacağını söylemiş ve çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığına dikkat çekmişti.

Bakan Selçuk, nakdi ücret desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı konusuna, “Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneği'mizden yararlanamayan, 15 Mart’tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız” sözleriyle açıklık getirmişti.

[old_news_related_template title="Kısa Çalışma Ödeneği'nde inceleme karmaşası" desc="Kısa Çalışma Ödeneği'nde (KÇÖ) 60 günlük inceleme şartı esnetilmiş vatandaşın ödemesini çabuk alabilmesi için İŞKUR'da hummalı bir çalışmaya girişilmişti. İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma ise ödeneklerin yatmaması üzerine İŞKUR'a durumu sorduğunda başvurusunun İstanbul Rehberlik ve Teftiş Kurul Başkanlığı'nda incelemede olduğunu öğrendi. Sozcu.com.tr'ye bilgi veren bakanlık kaynakları inceleme yazısının bürokratik bir yazı olduğunu belirterek başvuruların elbet inceleneceğini sadece şu dönem için incelemelerin esnetildiği bilgisini verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/shutterstock_1323023879_16_9_1588840368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kisa-calisma-odeneginde-inceleme-karmasasi-5799034/"]