Bankalardaki vadesiz hesaplardan altın ve diğer kıymetli maden alımı kambiyo vergisi kapsamına alındı.

Buna göre, bazı altın alım-satım işlemlerinden binde 2 oranında vergi alınacak.

Bir bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre; Hazine tarafından dün bankalara gönderilen yazıda, vadesiz veya yatırım hesabından yapılan altın ve gümüşün de aralarında bulunduğu kıymetli maden alımlarının artık kambiyo işlemi olarak değerlendirileceği belirtildi.

KAMBİYO MUAMELE VERGİSİ


Buna göre fiziki teslimat olmaksızın yapılan kıymetli maden satım işlemlerinden, döviz alım satımında uygulandığı gibi binde 2 oranına kambiyo muamele vergisi alınacak.

Bu karar ile aynı gün BDDK da 100 gram ve üzeri altın alımına bir gün valör uygulama kararı almıştı. (REUTERS)

[old_news_related_template title="BDDK'dan altın alımında ertesi gün hesaba aktarma kararı" desc="BDDK'nın kararına göre, gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alımında hesaba geçiş ertesi gün olacak. BDDK geçen sene yine 21 Mayıs'ta gerçek kişilerin bankalardan 100 bin dolar üzerinde döviz alış işlemlerinde hesaba geçişin ertesi gün olmasına karar vermişti. Amaç gün içi al-sat işlemlerinin önüne geçerek fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/21/iecrop/altin-dha-1_16_9_1590073931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/bddkdan-altin-aliminda-ertesi-gun-hesaba-aktarma-karari-5828261/"]