Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) verdiği bilgiye göre, akaryakıta bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir indirim daha geldi. Buna göre, benzinin litre fiyatında 10 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 13 kuruşluk bir indirim yapıldı. Söz konusu indirimler pompa fiyatlarına da yansıyacak.


BENZİN İSTANBUL'DA 6.70'E İNECEK


Gece yarısında itibaren geçerli olması beklenen indirimin ardından İstanbul'da benzinin litre satış fiyatı ortalama 6,69 liraya, Ankara'da 6,79 liraya, İzmir'de 6,80 liraya düşecek.

Motorin fiyatları ise İstanbul'da ortalama 6,19 liraya, Ankara'da 6,26 liraya ve İzmir'de 6,27 liraya gerileyecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

CORONA VİRÜS ETKİSİ


Corona virüs salgınındaki gelişmelerle yatırımcılar güvenli liman arayışlarına başladı. Altına talep artarken, petrolde talep endişeleriyle başlayan düşüş sürüyor. Bu da akaryakıt fiyatlarının gerilemesinde önemli rol oynuyor. Brent petrol 58 dolar seviyesindeki seyrini sürdürüyor.

[old_news_related_template title="4 maddede corona virüsü Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor?" desc="Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki salgın, insani kayıpların yanı sıra küresel ekonomi için de endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan ülkede ortaya çıkan corona virüsü salgınının seyri, küresel ölçekte varlık fiyatlarını şimdiden etkilerken reel ekonomiyi de sarsma potansiyeli taşıyor. İşte dört maddede salgının küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine mevcut ve olası etkileri:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/corona-dha_16_9_1580187955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/4-maddede-corona-virusu-turkiye-ekonomisini-nasil-etkiliyor-5592010/"]