Küresel corona virüsü krizi ve Rusya ile Suudi Arabistan'ın petrol arzı konusunda anlaşmaya varamaması nedeniyle Türkiye'de akaryakıt fiyatları çok sık değişiyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre dün 8 kuruş zam yapılan benzinin litre fiyatında, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 14 kuruşluk bir indirime gidildi.


İSTANBUL'DA 5 TL'NİN ALTINA DÜŞECEK


Benzinin litre fiyatı şu an İstanbul'da 5.11 TL seviyesinde bulunuyor. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatı İstanbul'da 5 TL'nin altına inecek.

Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de ise ortalama 5.21 TL seviyesinde.

[old_news_related_template title="Petrolde fiyat savaşının ilk kurbanı belli oldu" desc="Corona virüsü salgınının küresel talebi düşürmesi ve Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki fiyat savaşıyla sert gerileyen petrol fiyatları, ABD'li kaya petrolü üreticisi Whiting Petroleum şirketinin iflasına neden oldu. Rusya'nın fiyat savaşındaki hedefinin ABD'li kaya petrolü üreticilerini iflasa sürüklemek olduğu daha önce öne sürülmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, son dönemde petrol şirketlerini kurtarmak için Rusya ve Suudi Arabistan yönetimleriyle görüşmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/02/iecrop/shutterstock_1689283258_16_9_1585808829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/petrolde-fiyat-savasinin-ilk-kurbani-belli-oldu-5719824/"]