DEVA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ali Babacan'ın Mithat Sancar’ı telefonla arayarak, gözaltılar ve gözaltında yaşanan sağlık sorunları hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan, HDP Genel Başkanı Sn. Mithat Sancar’ı telefonla arayarak, yapılan gözaltı işlemleri ve gözaltında yaşanan sağlık sorunları hakkında bilgi almıştır.

* Genel Başkanımız, geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu ve benzeri soruşturmaların ve soruşturmaya ilişkin usul işlemlerinin siyasi etkiden uzak, hukuk devleti kurallarına uygun bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulamıştır.

[old_news_related_template title="Başsavcılık: 7 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlenecek" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında halen milletvekili olan 7 HDP'linin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/25/iecrop/tbmm-depophotos-123_16_9_1601046086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bassavcilik-7-hdpli-vekil-hakkinda-fezleke-duzenlenecek-6054491/"]