Geçtiğimiz hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Antalya'da bir araya gelen Alman siyasetçi ve gazeteci Friedhelm Ost yazısında şu ifadeleri kullandı:

* Corona virüsü tüm dünyada devam ediyor. Ancak en popüler tatil bölgelerinin bazılarında oteller, Covid-19 salgınıyla büyük bir çabayla mücadele ediyor.

* Türkiye'nin en deneyimli turizm uzmanlarından biri olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin kıyı bölgeleri için salgın önleyici tedbirleri uygulamaya koydu.

* Almanya'nın Kuzey ve Baltık Denizi kıyılarındaki tatil yerleri ve Mallorca ile kıyaslandığında Türkiye'de alınan tedbirler dünyaya örnek olmanın da ötesinde.

* Bu yaz Türkiye'de tatilinizin tadını çıkarmak istiyorsanız, mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat etmelisiniz.

"MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE ORGANİZE EDİLİYOR"

* Almanya hükümetinin seyahat uyarısı Türkiye'nin büyük bir kısmı için hala devam ederken Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla için Ağustos başında kaldırıldı.

* Bununla birlikte Almanya'ya dönen her yolcuya dönüş uçuşlarından 48 saat önce için bir corona testi şartı getirildi.

* Bu durumu turizm operatörleri tarafından mükemmel şekilde organize ediliyor ve otellerdeki tıp uzmanları tarafından sadece birkaç dakika içinde uygulanıyor.

* Bakan Ersoy, gerçekten mükemmel bir iş çıkardı. Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olan turizmde son birkaç yılda Almanya'dan 5-6 milyon, İngiltere'den 2,5 milyon, Hollanda'dan 1 milyonun üzerinde, hatta Rusya'dan 7 milyon turist Türkiye'ye gitti. Gayrisafi yurt içi hasılanın yaklaşık yüzde 12 ila 15'i yüzbinlerce istihdamla turizmden geldi.

[old_news_related_template title="Güvenli turizmde Antalya 1 numara" desc="Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın corona virüsü sürecinde 'güvenli tatil' amacıyla başlattığı ve 50 oda üzeri tüm otellere zorunlu olan 'Güvenli Turizm Sertifikası' için Türkiye genelinde 2 bin 480 otel başvuru yaparken, 2 bin 189'una belge verildi. Turizmin başkenti Antalya, 560'ı belgelendirilen 631 otel başvurusuyla Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/25/iecrop/ayt4_16_9_1598340206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/guvenli-turizmde-antalya-1-numara/"]