Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’daki zaferini kutlamak için düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak üzere Azerbaycan’a dün akşam saatlerinde gelmişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’da bugün başladığı temasları çerçevesinde ilk olarak Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrinin bulunduğu Fahri Hıyaban Devlet Mezarlığı’na ziyarette bulunarak, Haydar Aliyev’in kabrine çelenk koydu.

Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk bırakan Erdoğan daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliklerine ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü Şehitler Hıyabanı’nda şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Erdoğan'a bu ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de eşlik etti.

[caption id="attachment_6161568" align="alignnone" width="1200"] Erdoğan, mevkidaşı Aliyev'le birlikte Bakü'deki Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek, anı defterine mesaj yazdı. (FOTO: DHA)[/caption]

Erdoğan, Aliyev’in kabri ve şehitlik ziyaretlerinin ardından, Ermenistan’ın 27 Eylül’de başlattığı saldırılar karşısında işgal altındaki topraklarının kurtarılması amacıyla Azerbaycan tarafından icra edilen harekatın başarıyla tamamlanmasının ardından kazanılan zaferi kutlamak için Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı.



Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı Dağlık Karabağ'da yürüttüğü operasyonun 10 Kasım'da Azerbaycan'ın zaferi ile sonuçlanması Bakü'de kutlandı. Azerbaycan'ın gurur günü, Bakü'de bulunan Azadlık Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yerini almasının ardından başladı.

Erdoğan ve Aliyev, "Selam asker" diyerek törende bulunan askerleri selamladı. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Aliyev, halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Aliyev, "Erdoğan'ın açıklamaları halkı çok sevindirdi. Kardeşim Azerbaycan'ın haklıdır, Azerbaycan tektir. Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır' demiştir. Türkiye'nin verdiği destek Azerbaycan vatandaşını gururlandırdı, sevindirdi. Bütün dünyaya birlikteliğimizi gösteriyoruz. 44 gün süren operasyon şanlı tarihimizdir, her gün yeni kentler, kasabalar, tepeler alındı. Tarihi, adalet kazansın istedik ve sonunda başardık" dedi. (DHA-İHA)