İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hrant Dink anısına kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi gönderen ve Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran iki kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle:

* Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Bakan Soylu'nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi gönderen kişiyle ilgili açıklama yaptı. Emniyet, mesajları Konya'nın Selçuklu ilçesinde ikamet eden H.A.'nın gönderdiğini ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Emniyet H.A hakkında adli işlem başlatıldığını da kaydetti.

Şüphelinin asayiş suçlarından kaydı olduğu terör ya da siyasi suç konuları ile ilgili kaydı olmadığı öğrenilirken, sorgulanmak üzere İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

DİNK VAKFI'NA ÖLÜM TEHDİDİ

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007’de suikast sonucu öldürülmesinin ardından, anısını yaşatmak amacıyla kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi içeren e-mailler gönderilmişti. 27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde gönderilen ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini içeren tehdit mesajında, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı ölümle tehdit edilirken vakıf yetkililerinin de ülkeyi terk etmeleri istenmişti.

Olayın ardından vakfa ve Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e toplumun birçok kesiminden destek gelmişti.


KİLİSEYE ÇİRKİN SALDIRI


Diğer olay ise İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk'ta cumartesi günü meydana geldi. Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi önüne gelen bir kişi, parmaklıklara tırmanıp kapıdaki haçı kırarak yerinden kopardı.

Yakalanan şüpheli ifadesinin ardından 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanan şüpheli için savcılığının itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

[old_news_related_template title="Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi" desc="Gazeteci Hrant Dink anısına kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderildi. Vakıf yetkilileri tehdit içeren mesajlarla ilgili Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’nin yazılı olarak bilgilendirildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/29/iecrop/hrant-dink-foto-depophotos_16_9_1590759450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hrant-dink-vakfina-olum-tehdidi-5843980/"]

[old_news_related_template title="Davutoğlu ve Babacan'dan Hrant Dink Vakfı'na destek" desc="Ölüm tehditleri içeren mesajlar aldığı ortaya çıkan Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e toplumun birçok kesiminden destek geldi. Rakel Dink'i telefonla arayan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu destek mesajı verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Ali Babacan ise, Rakel Dink ve vakfı yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek 'Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür' dedi. HDP'li Mithat Sancar da konuya ilişkin mesajında, 'Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/30/iecrop/ali-babacan-ahmet-davutoglu-foto-depophotos_16_9_1590824222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/davutoglu-ve-babacandan-dink-vakfina-destek-5844906/"]

[old_news_related_template title="Kuzguncuk'taki kilisenin haçını kıran saldırgan adli kontrolle serbest kaldı" desc="Üsküdar Kuzguncuk'taki Ermeni Kilisesi'nin haçını kıran ve savcılıktaki ifadesinin ardından 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli M.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. M.S., ifadesinde, “Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. O anda öfke patlaması yaşadım” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/29/iecrop/kilise_16_9_1590762717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kuzguncuktaki-kilisenin-hacini-kiran-saldirgana-adli-kontrol-5844066/"]