Corona virüsü Bilim Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Corona virüsünden  dolayı okulların tatil edilmesinin duyurulmasıyla birlikte otogarlarda yolcu yoğunluğunun yaşanmaya başlandığına dikkat çekerek, “İnsanlarımızın mağdur olmaması için D2 ve B2 belge sahipli araçlarında sefer yapmalarına izin verdik. Böylece de yoğunluğu ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

17 NİSAN'A KADAR UÇUŞLAR DURDURULDU

9 ülkeye daha uçuşların durdurulduğunu ifade eden Turhan sözlerini şöyle sürdürdü;

*Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan seferler yarın sabah saat 08.00 itibariyle 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır. Bu tarih Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile ileriye veya geriye alınabilir.

*Bilim Kurulu’nun önerisi Sağlık Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda uçak içi anonslar ile yolcu sağlık tanıtım kartlarının doldurulması dahil olmak üzere uyarıcı ve önleyici tedbirleri alıyoruz.

*Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hatlarında 13-14-15 Mart tarihlerinde ilave seferler koyduk.

*Ana hat ve bölgesel trenlerde ilave vagonlar koyuyoruz. Böylece YHT hatları ve bölgesel trenlerde 14 bin 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk. İHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Selçuk açıkladı: 12 gün idari izinli sayılacaklar!" desc="Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ölümcül Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan yeni kararı açıkladı. Selçuk, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-selcuk-acikladi-12-gun-idari-izinli-sayilacaklar-5678555/"]