Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ı hedef alan yorumlara tüm siyasi partilerin liderlerinden ortak tepkiler yükseldi.

Esra Albayrak'a bir destek de geçtiğimiz haftalarda benzer bir saldırıya uğrayan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan geldi.

DEMİRTAŞ: HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Başak Demirtaş, Esra Albayrak'a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınayarak, "Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz" çağrısını yaptı.

Başak Demirtaş, "Esra Hanım'ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın" ifadelerine de yer verdi.



DEMİRTAŞ'A HAKARET EDEN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Esra Albayrak'a hakaret eden kişi Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Esra Albayrak'a yapılan sözlü saldırının bir benzeri Başak Demirtaş'a da yapılmıştı. Demirtaş'a yönelik hakarette bulunan Vedat M. Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçundan TCK 214/1 maddesinden tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderilmiş, ancak tutuklanmasından sonra avukatının nöbetçi sulh ceza mahkemesine yaptığı itiraz sonrasında tahliye edilerek, hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti. Tahliye olduktan sonra Adapazarı'ndaki ikametgâhında ayağına elektronik izleme aygıtı takılan Vedat M.'nin dava açılıncaya kadar ev hapsi kararı sürecek.

[old_news_related_template title="Esra Albayrak’a hakaret paylaşımına gözaltı!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a yönelik sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen E.B, gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/30/iecrop/albayrak-dha_16_9_1593543193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/albayrak-ailesi-hakkinda-cirkin-paylasim-yapan-kisi-gozaltina-alindi-5903746/"]

[old_news_related_template title="Bakan Albayrak'ın eşine yapılan çirkin saldırıya siyasetçilerden ortak tepki" desc="Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, baba olduğu haberini sosyal medyadan duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na yapıldığı gibi bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın paylaşımına eşi Esra Albayrak'ı hedef alan yorumlar yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini açıkladı. Çirkin saldırıya Mansur Yavaş, Muharrem İnce, Meral Akşener, Fahrettin Altun, Betül Sayan Kaya, Aykut Erdoğdu gibi isimlerden de tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/30/iecrop/berat-albayrak-depophotos_16_9_1593539279.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-albayrakin-esine-yapilan-cirkin-saldiriya-siyasetcilerden-ortak-tepki-5903671/"]