Covid-19 pandemisi sebebiyle Liselere Geçiş Sınavı’nın yapıldığı (LGS) zaman diliminde tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hem yarın gerçekleşecek sınava hem de kısıtlama günlerinde çalışma izni olanların ulaşımı için görev başında olacak.

Sınav hareketliliğinin yanında sağlık çalışanları ve zorunlu görevleri nedeniyle çalışmak zorunda olan vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için seferler aralıksız sürecek.

ÖĞRENCİLERE, VELİLERE VE GÖREVLİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Lise adayı öğrencilerin gireceği LGS sınavının yapılacağı saatlerde, İETT ve Özel Halk Otobüsleri ile Metrobüs araçları öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak.

110 EK SEFER YAPILACAK

İBB, öğrencilerin sınav noktalarına erişimde sorun yaşamaması için sınav merkezlerinin bulunduğu güzergahlar için ek seferler planladı. LGS sınavına gidecekler için toplam 87 hatta, sınav başlangıç ve bitiş saatlerine denk gelecek şekilde 110 ek sefer yapılacak.

METRO AKSAMAYACAK

Kısıtlamadan muaf tutulan herkesin gidecekleri yere zamanında ulaşması için metro seferleri de sabah 06:00-09:30 arasında güncel sefer tarifesi üzerinden yapılacak.

Sınav süresince saat 09:30-12:50 saatleri arasında 15 dakika aralıklarla, sınav sonrasında 12:50 ve kapanış saatleri arasında ise güncel sefer tarifesi üzerinden gerçekleştirilecek.

ŞEHİR HATLARI 343 SEFER YAPACAK

Şehir Hatları da kısıtlamanın geçerli olduğu saatlerde deniz ulaşımının aksamaması için toplam 11 hatta 343 sefer yapacak. 26 gemi, 2 arabalı vapur ve 227 personelle görevinin başında olacak.

Hizmet Verilecek 11 Hat Şöyle:

Üsküdar-Karaköy-Eminönü

Kadıköy-Karaköy-Eminönü

Kadıköy-Beşiktaş

Kabataş-Adalar

Bostancı-Adalar Ring

Beşiktaş- Adalar

Haliç

Boğaz-Gidiş Geliş

Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer-Poyraz

Çengelköy- İstinye (Orta Ring)

Çubuklu İstinye Arabalı

[old_news_related_template title="İmamoğlu'nun Adalar gezisinde renkli görüntüler!" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sabah saatlerinde başlattığı Adalar turu, renkli görüntülere sahne oldu. İlçe sakinleriyle bir araya gelip, sorunlarını dinleyen İmamoğlu, Türk sinemasının unutulmaz ismi Ediz Hun’u, Büyükada’daki evinde ziyaret etti. İtfaiye teşkilatı ve İSKİ birimlerine ziyaretler gerçekleştiren İmamoğlu, Sedef Adası ve Heybeliada’da alkışlarla karşılandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/19/iecrop/imamoglu-sozcu_16_9_1592584447.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglunun-adalar-gezisinde-renkli-goruntuler-5884374/"]

[old_news_related_template title="Ankara'da LGS ve YKS'ye gireceklere ulaşım ücretsiz" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi, lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilere ulaşımı ücretsiz yaptıklarını duyurdu. EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmak isteyen öğrencilerin, sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/18/iecrop/ankara_16_9_1592482520.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ankarada-lgs-ve-yksye-gireceklere-ulasim-ucretsiz-5882091/"]