Olay, Çatalca Bahşayiş Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde bulunan boş bir arazide yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede yaşayan Fikret Ç., imam nikahlı eşi Gül Gülsüm (28) ile sık sık tartışmaya başladı.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALMIŞ

Kocasının daha sonra sık sık kendisine şiddet uyguladığı öğrenilen genç kadın, eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Eşi ile 7 Ekim günü mahallede karşılaşan gözü dönmüş adam, barışma niyetiyle eşini zorla otomobile bindirerek, boş bir araziye götürdü.

Burada yaşanan tartışmanın ardından Fikret Ç., eşinin barışma tekliflerini kabul etmemesi üzerine kadını boğarak öldürdü. Daha sonra ise metruk bir binaya götürerek eşinin cesedini buraya attı.



ŞÜPHELENEN POLİS ÇAPRAZ SORGUYA ALDI

Olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi yaşadığı evine giden Fikret Ç., evde bir gün sonra intihar teşebbüsünde bulundu. Evde bulunan yakınlarının fark etmesiyle hastaneye kaldırılan şahıs, tedavisinin ardından durumundan şüphelenen polis tarafından çapraz sorguya alındı.



Yapılan sorguda katil zanlısı cinayeti tüm detayları ile anlattı. Eşini önce boş arazide öldürdüğünü daha sonra ise metruk binaya attığını söyledi. Zanlının tarif etmesi ile olay yerine giden polis ekipleri genç kadının cesedi ile karşılaştı. Ceset olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.



Fikret Ç. ise polis merkezinde verdiği ifadesinde Gül Gülsüm’ü kıskançlık krizine girerek öldürdüğünü söyledi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan vahşice öldürülen Gül Gülüm'ün Gelecek Partisi üyesi olduğu belirlendi. Cinayetin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Davutoğlu, "Canımız yandı. Partimize gönül veren üyemiz Gül Gülüm kadına yönelik şiddetin kurbanı oldu, kocası tarafından canice katledildi. Kardeşimize Allah'tan rahmet geride kalan evlatlarıyla ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Katilin en ağır cezayı alması için sürecin takipçisiyiz" ifadelerine yer verdi.

"HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, "Partimize Çatalca’da gönül veren üyemiz Gül Gülüm kardeşimiz kocası tarafından canice katledildi. İnsanlıktan nasibini almamış caninin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağız. Kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

"YİNE BİR KADININ GÜLÜŞÜNÜ SOLDURDULAR"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, "Yine bir kadının gülüşünü soldurdular. Partimize Çatalca'da gönül veren, bizimle sevinip, bizimle üzülen üyemiz Gül Gülüm kocası tarafından vahşice katledildi. Kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Başka güller solmasın diye hukuki sürecin takipçisi olacağız" mesajına yer verdi. İHA

[old_news_related_template title="Bir kadın cinayeti daha: 7 el ateş etti" desc="Aydın’ın Efeler ilçesinde bir kişi, birlikte yaşadığını iki çocuk annesi kadını yedi el ateş ederek öldürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/02/iecrop/resimid_123269991_12326999_16_9_1601645799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bir-kadin-cinayeti-daha-7-el-ates-etti-6064515/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da kadın cinayeti... Ayrılmak isteyen kadını canice öldürdü" desc="İstanbul’da 37 yaşındaki Sevim Sökmensürer ayrılmak istediği erkek arkadaşı Orhan Aktaş tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Daha sonra intihar girişiminde bulunan Orhan Aktaş hastaneye kaldırıldı. Sevim Sökmensürer'den geriye ise video paylaşım sitesinde şarkı dinlerken çektiği görüntüsü kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/31/iecrop/cinayet-sozcu_16_9_1598896854.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulda-kadin-cinayeti-ayrilmak-isteyen-kadini-canice-oldurdu-6016144/"]