Olay, öğle saatlerinde merkez Artuklu ilçesindeki Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi.

Mersinli olduğu öğrenilen ve bir süredir Mardin'de yaşayan Şehriban Çatı'nın evinden sesleri duyan komşuları, durumu polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, Çatı'nın yaşadığı evin kapısını açan olmayınca itfaiyeden yardım istedi.

İtfaiye ekiplerince kapının açılmasının ardından eve giren polis ve sağlık görevlileri, Çatı'yı kanepede hareketsiz halde buldu.

Vücudunun birçok yerinde darp izi olan Çatı, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye götürüldü.

Acil serviste tedaviye alınan Çatı, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Soruşturma başlatan polis ekipleri, olayla ilgili M.K.'yi gözaltına aldı. DHA

[old_news_related_template title="Zihinsel engelli kadına tecavüze 'bilmiyorduk' beraati" desc="İstanbul Bağcılar'da 30 Eylül 2018 tarihinde yüzde 70 oranında zihinsel engelli Ayşe M.'ye (44) cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılanan Müslüm D. (28), Gökhan Ö. (28) ve Yasin C.'nin (25) davasında karar çıktı. Mahkeme, sanıkların fiilin gerçekleştiği sırada mağdurun zeka geriliğini bildiklerine dair dosyada delil olmadığı ve bu durumu bilmelerinin mümkün olmadığı gerekçesiyle suçun unsurları oluşmadığını ifade edip beraatine karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/16/iecrop/zihinsel_16_9_1579178420.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/zihinsel-engelli-kadina-tecavuze-bilmiyorduk-beraati-5571675/"]