Duayen gazeteciler Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil, TELE 1'de gazeteci Merdan Yanardağ'ın sunduğu 5. Boyut programında katıldı.

"SADECE DOĞRU VE NAMUSLU GAZETECİLİK YAPTIĞIMIZ İÇİN"

Programda konuşan Özdil, SÖZCÜ davasına değinerek, şunları söyledi:

* SÖZCÜ gazetesi ve bizim başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Şu son 3-5 yılda SÖZCÜ gazetesinin patronundan yayın yönetmenine, muhabirinden yazarlarına kadar başımıza gelmeyen kalmadı.

* Neden? Sadece doğru ve namuslu gazetecilik yaptığımız için. Dünyanın her yerinde ödüllendirilmesi gereken gazetecilik formatı Türkiye'de hakaret, iftira ve mahkeme konusu yapılıyor.

* Bugün SÖZCÜ gazetesinin neredeyse ceza almamış ya da yargılanmayan yazarı, çalışanı yok.

* Geçen hafta Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel arkadaşımızı aldılar, o 4 günlük gözaltı süresinde tutuklanıp tutuklanmayacakları belli değildi.

* Televizyonlarda bununla ilgili programlar yapılıyordu. Ben ısrarla ve sabırla bu programları dinledim. SÖZCÜ gazetesinden bahseden olmadı.

* SÖZCÜ gazetesinin yargılanması, mahkum olması, linç edilmesi; patronu, yazarları hakkında mahkumiyet kararları verilmesi, yazarlarına iftira atılması o kadar normal bir hale gelmiş ki, bu olmaz.

"BU OLACAK İŞ DEĞİL"

Uğur Dündar da SÖZCÜ davasıyla ilgili, "Ben 2012'de yazmaya başladım SÖZCÜ'de. FETÖ kelimesini kullanan ilk gazetedir. Dava açıldığında, bunun bambaşka bir istikamete evrileceğini düşündüm. FETÖ'ye ilk defa FETÖ diyen gazeteye siz FETÖ'cü diyorsunuz. O zaman herkese, her türlü iftira atılabilir demektir, yargı eliyle buna onay vermek demektir. Bu olacak şey değil" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'den çok konuşulacak açıklamalar" desc="Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar ve Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarı Yılmaz Özdil, gazeteci Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu 5.Boyut programında gündeme ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. AKP'li Emre Cemil Ayvalı'nın FETÖ ile ilgili sözlerini değerlendiren Dündar, 'FETÖ'yle işbirliği halinde yaptıkları aslında istifayla geçiştirilebilecek bir şey değildir' ifadesini kullanırken, Özdil, 'Hem FETÖ'yle ortak hareket ettik diyor, hem de CHP'yi FETÖ'cü gibi gösteren kitap yazmış. Bir tane iftira bir tane suçüstü var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/19/iecrop/ozdil_16_9_1592590126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ugur-dundar-ve-yilmaz-ozdilden-cok-konusulacak-aciklamalar-2-5884430/"]