Fahrettin Öztürk

Alkol satışlarının hafta sonu yasaklanma kararının,  kuruyemişçi ve tekel bayilerinin kapalı olması karşısında ‘haksız rekabet' oluşmaması gerekçesiyle alındığı belirtiliyor..

İKAZ ŞERİDİYLE ÖNLEM

İçişleri Bakanlığı'nın 1 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan Covid-19 genelgesinde başlangıçta kuruyemişçi ve tekel bayilerin hafta sonu kapalı olacağına dair bir ibare yer almamasına rağmen kolluk kuvvetleri fiili olarak yasağı uygulamaya başlamıştı. Esnaftan gelen şikayetler üzerine  marketlerde de alkol satışı yasaklanarak, alkollü içecek dolap ve raflarına emniyet ikaz şeridini andıran şeritler çekildi.



YAŞAM TARZINA MÜDAHALE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, kuruyemişçi ve tekel bayi esnafına yönelik yasaklamayı eleştirmiş “Alkol yasağının corona ile mücadelede bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen yaşam tarzına müdahaledir” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Adım adım alkol kısıtlamaları" desc="Son yıllarda hükümet tarafından alkole yönelik atılan kısıtlama yönündeki adımlar hafta sonu alkol satışı yasağı ile tekrar gündeme geldi. Yasaklar yaşam tarzına müdahale mi? Kimler kendini neden haksızlığa uğramış hissediyor? Toplum Teorisi ve Politik İktisat üzerine çalışmalar yapan Sosyoloji Profesörü Ahmet Öncü ile konuştuk." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/11/iecrop/raki-son-depo_16_9_1607677720.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/adim-adim-alkol-kisitlamalari-6163035/"]

[old_news_related_template title="Hafta sonu alkol satışı yasak mı?" desc="Türkiye’de bu hafta sonu yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu akşam başlayacak yasak, tam 56 saat sürecek ve pazartesi sabahı son bulacak. Yasak boyunca tekeller kapalı olacak ve marketlerde içki satışı yapılmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/11/iecrop/alkol_shutter_16_9_1607685499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hafta-sonu-alkol-satisi-yasak-mi-6163389/"]