Sevda Noyan, Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular adlı programda "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" ve "Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" demişti. Noyan'ın "ayaklarını denk alsınlar" sözleri üzerine Elönü de "Ayak az kalır, dört ayaklarını denk alsınlar" ifadelerini kullanmıştı.

İş insanı Kazım Bilgen, komşularını ölümle tehdit eden Sevda Noyan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

''HALKI KİN VE NEFRETE TAHRİK ETMİŞTİR''

* Kurtuluş Savaşı'nı kazanan kahraman bir neslin torunu, 15 Temmuz darbe girişiminin bertarafı ve sonrasında nöbetlerde ter dökmüş biri olarak, şüphelinin bu konuşmalarını ahlaklı ve namuslu insanların kabul etmesi mümkün değildir.

* Toplumda infiale neden olacak bir fiile imza atılmıştır. Halkı kin ve nefrete tahrik etmiştir.

* Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluşmuştur. RTÜK Yasası ve TCK , yayında ''toplumu kin ve düşmanlığa tahriki'' açıkça suç saymaktadır.

* Bu kişilerin cezalandırılması için bulundukları beyanlardaki taahhütlerini mutlaka yerine mi getirmeleri gerekmektedir?

* Sevda Noyan hakkında işlem yapması gerekmektedir. Üstelik yayından sonra atmış olduğu tweetler ile özür dilemek bir yana suçunu devam ettirmekte kararlıdır.

[old_news_related_template title="Sevda Noyan, komşularını ölümle tehdit etti" desc="Yazar olduğunu iddia eden eski güzellik uzmanı Sevda Noyan, katıldığı televizyon programında '15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/09/iecrop/detay-kopya_16_9_1588999449.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yazar-sevda-noyan-oturdugu-sitedeki-komsularini-olumle-tehdit-etti-5803218/"]