Ayasofya Cami, bugün kılınacak cuma namazıyla ibadete açıldı. Tarihi yarım adada geniş güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinin yanı sıra yurt dışından da birçok vatandaş Ayasofya'nın bulunduğu tarihi Sultanahmet Meydanı'na geliyor.

[caption id="attachment_5949442" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA[/caption]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü cuma namazı öncesi corona virüsüne karşı alınan tedbirleri hatırlatarak şu uyarıyı yapmıştı:

"Ayasofya’da kılınacak cuma namazında, tarihi anı yaşama heyecanıyla, halkımızın tedbirleri terk etmeyeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler salgın boyunca en büyük kalabalığın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında oluşacağını gösteriyor. Tedbirli cumaları örnek alalım."

[caption id="attachment_5949423" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA[/caption]

POLİS BARİKATINI AŞIP KOŞTULAR

Fakat sabahın erken saatlerinde bölgeye akın eden vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmediği objektiflere yansıdı.

Haber merkezimize gelen fotoğraflarda, vatandaşların Çemberlitaş'ta izdiham halinde polis barikatını aşarak Ayasofya'ya doğru koştuğu görülüyor.

[caption id="attachment_5949437" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Tarihi yarım adada birçok noktaya güvenlik bariyeri yerleştirilmişti. Tedbirler kapsamında yaklaşık 50 bin polisin çalıştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 21 bin polis, Ayasofya ve çevresinde görev alıyor.

Durumun kontrolden çıkması halinde corona virüsüyle mücadelenin sekteye uğrayacağı bu kadar açıkken, yetkililerce alınan önlemlerin ne yazık ki yeterli olmadığı anlaşılıyor.