Fotoğraf: Sözcü - Zekeriya AlbyarakÇıkan karmaşada vekillerin yumruklaştığı görülürken o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.
Kavgaya dönüşen sözlü atışmalar sonrası Meclis Başkanı oturuma ara verdi.
Fotoğraf: Sözcü - Zekeriya AlbyarakÖZKOÇ NE DEMİŞTİ?
Özkoç bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu, Esed’in Suriye’de İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmakta. Türkiye’nin buradaki mücadelesini sürekli fitne ile yalanla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir" sözlerine şu ifadelerle yanıt vermişti:
* Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.
Fotoğraf: Sözcü - Zekeriya AlbyarakKAVGANIN ARDINDAN PAYLAŞTI
Özkoç, Mecli'teki kavganın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz... Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz... Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Fotoğraf: Sözcü - Zekeriya AlbyarakŞENTOP KAVGA SONRASI AÇIKLAMADA BULUNDU
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, kavga sonrası basına yaptığı açıklamada Özkoç için şu ifadeleri kullandı:
* Bu ifadeleri kullanan zatı kınıyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Uzun yıllardır ben de siyaset yapıyorum. Görüşümüzü hakarete düşmeden, ihtiyaç hissetmeden ifade edebiliyorsunuz.
Fotoğraf: Sözcü - Zekeriya Albyarak* Bir de işin başka boyutu var. Genel başkanlar düzeyinde farklı tartışma vardır. Genel başkana genel başkan yanıt verir. Bu konuda ben bütün siyasi partilere, bu tür kötü ifadelere, hakaretlere, sözlere imkan vermeyeceğimi belirtiyorum.
* Başlarken de ifade ettim, herkes düşüncesini ifade edebilir ancak bu tür üsluplar yakışmıyor. Yaşanan olayları görüyorsunuz, bir ifade hürriyeti, basit hakaret olduğunda tahrik edici yönleri var. Herkesi sağ duyuyla hareket etmeye davet ediyorum.