Dün sabah saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar Türkiye'nin de gündeminde.

Meclis'te grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını ortak bildiri ile kınadı.

ÖZKOÇ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Sosyal medyadan ortak bildiriyi paylaşan CHP'li Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı;

"Meclis’te grubu bulanan 4 siyasi partiyle, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı hedef alan saldırılarını kınayan ortak bir bildiri imzaladık. Azerbaycan halkının acılarını paylaşıyoruz, onların yanındayız!"

ERDOĞAN: SİYASİ PARTİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bildiride imzası olan siyasi partilere teşekkür etti.

Erdoğan, paylaşımında "Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu güçlü bir şekilde teyit eden bu ortak bildiride imzası olan siyasi partilerimize şahsım ve Milletimiz adına teşekkür ediyor, Gazi Meclisimizi bu asil ve güçlü duruşundan dolayı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.





[custom_content title="NELER YAŞANDI?" desc="Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın bir saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu çok sayıda sivilin yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Azerbaycan'ın saldırıya karşılık vermesiyle Ermenistan ve Dağlık Karabağ, sıkıyönetim ve seferberlik ilan etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Azerbaycan Meclisi de 'savaş hali' ilan etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu. Dün sabah saatlerinde iki ülke arasında başlayan gerginlik bugün de devam ediyor..."]

[old_news_related_template title="Azerbaycan-Ermenistan haritasında son durum... İşte çatışma bölgeleri!" desc="Dün sabah saatlerinde Ermenistan'ın sivil hedefleri de içeren saldırısıyla başlayan Azerbaycan-Ermenistan çatışması devam ediyor. Son gelişmelere göre çatışmalarda bugün 15 sivil hayatını kaybetti. Azerbaycan işgal altındaki bazı köyleri kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/28/iecrop/azeri-reuters-1_16_9_1601278913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/azerbaycan-ermenistan-haritasinda-son-durum-iste-catisma-bolgeleri-6057569/"]

[old_news_related_template title="Ermenistan işgalindeki Karabağ'ın sözde liderinden itiraf: Tüm pozisyonları kaybettik" desc="Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/karabag-dha_16_9_1601236569.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ermenistan-isgalindeki-karabagin-sozde-liderinden-itiraf-tum-pozisyonlari-kaybettik-6057011/"]