Olay, Antakya'da Tarihi Uzun Çarşı'sında meydana geldi. İşsiz olduğunu söyleyen Oktay A. çarşıda üzerine benzin dökerek intihar etmek istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüşmek istediğini belirten Oktay A.'yı ikna etmeye çalıştı.

Valiyle görüştürülmemesi durumunda kendisini yakacağını söyleyen Oktay A.'yı polisler intihardan vazgeçirmek için dakikalarca uğraştı. O anlar ise çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

''SURİYELİLER GÜZEL YERLERDE, BEN SOKAKTA YAŞIYORUM''

Polisin ikna çabalarına Oktay A., ''Biz bu sözleri çok duyduk. Buradan cenazem çıkacak, bu benim son konuşmam olacak. Görüşmediğim yer kalmadı, ben bu ülkenin vatandaşıyım. Suriyeliler bile güzel yerlerde yaşarken ben sokakta yaşıyorum'' sözleriyle yanıt verdi.

Oktay A.'nın daha önce de defalarca intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Polis, Oktay A.'yı isteğinin yerine getirileceğini söyleyerek intihardan vazgeçirdi.

[old_news_related_template title="CHP'li Karabat korkutan tabloyu anlattı: Üniversiteli işsiz sayısı milyonları bulacak!" desc="CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat üniversiteli işsizliğinin yakın gelecekte katlanacağını gösteren verileri derledi. Buna göre son 10 yılda 2,5 katına çıkan üniversiteli işsiz sayısı önlem alınmazsa yakın gelecekte milyonları bulacak. Karabat’ın derlediği verilere göre temmuz ayında 900 bin genç üniversiteden mezun olacak ve bunun 600 bini aktif biçimde iş aramaya başlayacak. Halihazırda üniversitede okuyan milyonlarca genç ise büyük bir umutsuzluk içinde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/29/iecrop/issiz-iha_16_9_1584060554_16_9_1584690880_16_9_1590756153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpli-karabat-korkutan-tabloyu-anlatti-universiteli-issiz-sayisi-milyonlari-bulacak-5843872/"]