Bilecik, Niğde, Erzincan ve Manisa'da valilik yapan 71 yaşındaki Refik Arslan Öztürk bir süredir prostat kanseri tedavisi gördüğü Göztepe Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Fahri Öztürk'ün kardeşi, gazetemizin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün ağabeyi, Refik Arslan Öztürk için bugün Üsküdar’daki Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.



Törene, Eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Fahri Öztürk, gazetemizin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Refik Arslan Öztürk'ün eşi Necla Öztürk, kızı Elif Çelik, oğlu Yusuf Öztürk, İstanbul eski valisi ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, emekli valiler, Öztürk'ün yakınları ve sevenleri katıldı.



Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valiliği, Manisa Valiliği, Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, İl başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da çelenk gönderdi.



EŞİ TABUTA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alınarak tören alanına getirildi. Öztürk'ün eşi Necla Öztürk, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Öztürk'ün naaşı, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.



REFİK ARSLAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Evli ve 2 çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Lice, Ömerli ve Demirci kaymakam vekillikleri, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt kaymakamlıkları, Sivas vali yardımcılığı ve Bilecik, Niğde, Erzincan, Manisa valilikleri yaptı. 27 Nisan 2008 tarihinde merkez valisi olarak atanmıştır. 1995 yılında Niğde valiliği yaptığı sırada Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Erzincan valiliği yaptığı sırada Parlamento dergisi, 2006 yılında Manisa valiliği yaptığı sırada da Meclis Dergisi tarafından yılın valisi seçilmiştir.



ÖZTÜRK'ÜN YILIN VALİSİ OLMA HİKAYESİ

Yıllar önce, İzmir ile Çeşme arası seyahat eden bir minibüsü, polis kimlik kontrolü için durdurur. Ayakta seyahat eden bir bey'in kimliğine bakan polisler dona kalır. İçışleri Bakanlığı tarafından verilen kimlikte,Bilecik Valisi yazmaktadır. İlk şaşkınlığı atlatan polisler,"Sayın valim sizi biz götürelim" teklifinde bulunsalar da; "Teşekkür ederim.Tatildeyken,devletin aracına binmem"yanıtını alırlar.

Vali Öztürk, görev yaptığı, Bilecik ,Erzincan, Manisa illerinde de sabahları makama yürüyerek gider, Ankara'ya da valiler toplantısına kendi biletini alarak otobüsle giderdi.