BM'den yapılan açıklamaya göre, Batı Sahra'dan Kanarya Adaları'na giden bir teknede yaşanan motor arızası nedeniyle 3'ü çocuk 47 kişi hayatını kaybetti.

Reuters'ta yer alan habere göre Maritanya Sahil Güvenliği, 3 Ağustos'ta Batı Sahra'da bulunan Laayoune'dan ayrılan tekneden 7 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Olaya ilişkin açıklama yapan bir yetkili, ölümlerin gıdasızlık ve susuzluktan kaynaklandığını ve denizdeki cesetleri aramak için Moritanyalı yetkililerle iletişim halinde olduklarını ifade etti.

İspanya hükümetinin yayınladığı 1 Ocak-31 Temmuz tarihlerini kapsayan göçmen raporuna göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl Kanarya Adaları'na ulaşan göçmen sayısında yüzde 136'lık bir artış yaşandı.

[old_news_related_template title="Yunanistan’ın ölüme ter ettiği düzensiz göçmenleri Türk askeri kurtardı" desc="Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilerek ölüme ter edilen 12 düzensiz göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/gocmen-iha_16_9_1629212491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistanin-olume-ter-ettigi-duzensiz-gocmenleri-turk-askeri-kurtardi-6598806/"]