Kosova Sağlık Bakanı Arben Vitia görevinden istifa etti. Vitia istifa nedeni olarak ise seçimlerde Vetevendosje Hareketi’nin (VV) Priştine Belediye Başkan adaylığı için yarışacak olmasını gösterdi.

Vitia yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı olduğu süre boyunca yaptığı çalışmalara ve salgın süresince elde ettiği başarılara değinerek, “Sağlık Bakanı görevi başlı başına ayrıcalık ve sorumluluğu yüksek bir görevdir. Başbakan Kurti bu görevi şahsıma emanet etti. Bu zor, acılı ve fedakarlık isteyen zamanlarda mensubu olduğum insanların emrinde tüm gücümle hizmet etme ayrıcalığına sahip oldum. Verilen güven ve destek için minnettarım. Bu görev, her şeyden önce insan olarak, sonrada bir politikacı ve Kosova vatandaşı olarak kazandığım en büyük servet oldu” dedi.

“Başbakan Kurti’nin bana emanet ettiği ve sadece güven için değil, verdiği destek için de minnettar olacağım bu görevimi bugün tamamlıyorum” ifadelerini kullanan Vitia, “Çalışmaların devam edeceğine olan inancımla sorumluluklarımı Bakan Yardımcısı Dafina Gexha ve bakanlık personeline devrediyorum” dedi.

Vitia ayrıca, Covid-19’un Delta mutasyonunun neden olduğu salgının dördüncü dalgasının kontrol altına alındığını da sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="Komşudan seyahat kararı: Corona aşısı artık zorunlu..." desc="Irak’ta corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında kasımdan itibaren yurt içi ve yurt dışı uçak seyahatlerinde Covid-19 aşısının zorunlu olacağı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/irak-reuters_16_9_1593024964_16_9_1633103994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/komsudan-seyahat-karari-corona-asisi-artik-zorunlu-6682103/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca, güncel corona verilerini açıkladı! İşte günlük vaka ve vefat sayısı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 30 Eylül 2021 Perşembe gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 216 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bugünkü can kaybımız 216. Kaybettiğimiz kişiler kendileri önlem almamış olsalar, ama diğer insanlar salgınla mücadelenin gereklerini tam olarak yapsalardı sonuç çok farklı olacaktı. Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor. Aşılarımızı olup, tedbirlere uyalım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/kalabalik-yeni1_16_9_1633010296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-koca-guncel-corona-verilerini-acikladi-iste-gunluk-vaka-ve-vefat-sayisi-2-6679613/"]