Öğretmenler Günü için çok kısa bir süre kaldı, birçok öğrenci öğretmenleri için özel olan 24 Kasım Öğretmeler Günü için hediye araştırmaları yapıyor. Bir yandan da merak ettikleri sorular yanıt arıyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TATİL Mİ?

Her yıl 24 Kasım günü kutlanan Öğretmenler Günü resmi tatiller takvimi içerisinde yer almıyor. Ayrıca 24 Kasım 2021 günü kutlanacak Öğretmenler Günü bu sene Çarşamba gününe denk geliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ NE ALINIR?

Yaklaşan Öğretmenler Günü için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından fidan armağan etmek için "Öğretmenim için bir fidan" kampanyası başlatıldı. Öğretmenler Günü fidan bağışı ile öğrencilerin, öğretmenlerinin isimleriyle yapacakları her 100 bin fidan ile bir hatıra ormanı oluşturulacak. Öğretmenim için bir fidan bağışı bedeli 10 lira olurken, Öğretmenler Günü fidan bağışı bagis.ogemvak.org.tr sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

ÖĞRETMENİM İÇİN BİR FİDAN KAMPANYASI BAĞIŞ EKRANI

İşte Öğretmenler Günü için hediye fikirleri…

Yılın En iyi Öğretmeni Oscar Ödülü: Başarılı ve gözünüzde en iyi öğretmen sıfatını hak eden öğretmeninize anlamlı bir armağan vermek isterseniz ‘Öğretmenler Günü'nde Oscar Heykelciği yine ideal bir seçim! Orijinal altın sarısı rengindeki Oscar Ödülü, en iyi Öğretmenler Günü için hediyelerinden biri!

Erkek cüzdan modelleri: Erkek öğretmeninize uzun yıllar kullanabileceği ve her kullanışında sizi hatırlayabileceği en ideal Öğretmenler Günü için hediyesi cüzdan!

Kişiye Özel Kalemler: Çok klasik gelebilir ancak, tüm Öğretmenler Günü'nde akla gelen ilk hediye seçeneği kalemler. Üzerine öğretmeninizin ismini ve soy ismini yazdırarak hazırlatabileceğiniz, çok anlamlı ve çok güzel hediye seçeneklerinden biri.

Çiçek: Çiçekten daha iyi bir Öğretmenler Günü hediyesi düşünülemez. Üzerine öğretmeninize olan sevginizi anlatan bir de sevimli bir not eklediğinizde harika bir seçim olacaktır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür.

Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.