Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Online olarak devam eden eğitimle alakalı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, vaka artışı yaşanmazsa 6 Eylül itibarıyla okulların yüz yüze eğitime dönebileceğini ifade etmişti.

Okulların açılma ihtimali eğitim araç ve gereçleri satan kırtasiye sahiplerinin de beklentilerini artırdı. Uzun süredir kapalı kalan okullardan dolayı satış yapamayan kırtasiye esnafı, okulların açılmasını dört gözle bekliyor.

"1 YIL DAHA KAPANMAYI KALDIRAMAYIZ"


Kırtasiye sektöründe 16 yıldır faaliyet gösteren Yusuf Kaplan, okulların açılma ihtimalinin kendilerini umutlandırdığını belirtti. Yaklaşık bir buçuk yıldır işlerinin düşük olduğunu ifade eden Kaplan, “1 Temmuz itibarıyla açıklanan yeni kararlar bize umut verdi. Açıkçası biz böyle bir kararı bekliyorduk. İşlerimizde henüz bir değişiklik olmasa da psikolojik olarak rahatlattı. Her şey planlandığı gibi giderse eylül ayında açılacak okul, dershane ve kurslarla işlerimiz yeniden hareketlenecektir. Biz bütün hazırlık ve yatırımımızı buna yönelik yaptık. Eğer aksi bir durum olursa ciddi anlamada sıkıntıya gireceğiz. Çünkü 1,5 yıl sıkıntılı bir süreç geçirdik, yine 1 yıl daha kapanmayı sektör olarak kaldıramayız. Ama bizim öngörümüz açılacağı yönünde umarım da öyle olur” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="TESK'ten 'perakende yasası' beklentisi" desc="TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 'yeni perakende yasası' beklentisini 'Yüzlerce esnafın işini tek dükkânda yapan zincir marketlerin haftanın her günü açık olması gibi kuralsızlıklara artık yeni dönemde son verilmeli' sözleriyle dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/11/iecrop/shutterstock_290122892_16_9_1625990266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/teskten-perakende-yasasi-beklentisi-6533129/"]

[old_news_related_template title="Babacan'a zincir market şikayeti: Küçük esnaf ne satacak?" desc="DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a zincir marketlerden dert yanan ve hükümetin politikalarını eleştiren bir aracı, “Bizi kötü adam ilan ediyorlar. Kendi suçlarını bize atıyorlar. Hiçbir politika yok. Belediye seçimlerinde gördüler. En büyük sorunumuz A101, Şok, BİM. Her şeyi satıyor. Küçük bakkal, kasap ne satacak? A101 beyaz eşyaya kampanya başlattı. Buradaki beyaz eşyacı ne yapacak?” diye sordu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/09/iecrop/detay-kopya-10_16_9_1623236448.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/babacana-zincir-market-sikayeti-kucuk-esnaf-ne-satacak-6477144/"]