Belediyelerin gezi organizasyonuyla gri pasaport çıkararak yurt dışına insan kaçakçılığı yaptıklarına dair bir iddia da Adana'nın Karataş ilçesi hakkında ortaya atıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana’nın MHP'li başkan yönetimindeki Karataş Belediyesi'nin olmayan mehter takımıyla yurt dışına çıkardığı 30 kişiden 20'sinin Türkiye'ye dönmediğini açıkladı.



Ağbaba, İçişleri Bakanlığı Müfettişi Nail Atay’ın belediye meclisi üyesi bir isme ifade istemiyle yazdığı resmi yazıyı da paylaştı.



“TAM BİR HAYALİ İHRACAT VE İNSANLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olayla ilgili şunları söyledi:

*8 Nisan’da Malatya Yeşilyurt Belediyesinde başlayan VIP insan kaçakçılığının bir ucu da Adana Karataş Belediyesi'ne ulaşmış durumda. Karataş Belediyesi'nin bir mehter ve halk oyunu takımı olmamasına rağmen yurtdışına 26 Eylül 2019’da 30 kişilik bir mehteran takımı gidiyor, 10 kişi dönüyor, 20 kişi dönmüyor.

*Ama burada komik olan şey şu; Karataş Belediyesi'nin mehteran grubu yok. Tam bir hayali ihracat ve insanla karşı karşıyayız. Maalesef bu durumda İçişleri Bakanlığı tedbir almıyor, bunu yapanların da yüzü kızarmıyor.

*Maalesef İçişleri Bakanlığı körleri ve sağırları oynuyor, dünyada ortaya çıkan bu büyük rezaletle ilgili ülkeler tedbir aldı, tek ama tek duymayan, görmeyen İçişleri Bakanlığı. Almanya gri, yeşil pasaportlara kısıtlama getirdi. Maalesef İçişleri Bakanlığı herhangi bir şey yapmadı. İçişleri Bakanlığını göreve davet ediyoruz.

[old_news_related_template title="AKP'liler 'gri pasaport' skandalını gündeme getiren CHP'liyi suçladı" desc="Malatya’da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından gri pasaportla yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43'ünün dönmediğini ortaya çıkmıştı. AKP’li meclis üyeleri, skandalı gündeme taşıyan ve yeni iddialara ilişkin soru soran CHP Grup Başkanvekili Günnur Tabel’i suçladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/03/iecrop/malatya-yesilyurt-gri-pasaport-foto-sozcu_16_9_1622719402.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpliler-gri-pasaport-skandalini-gundeme-getiren-chpliyi-sucladi-6466626/"]

[old_news_related_template title="Gri pasaport skandalı sonrası Almanya'dan 'Türkiye' kararı" desc="Almanya, Diplomatik, Gri ve Yeşil Pasaport’a 'vize' gibi bir engel getirdi. Gri pasaportla adam kaçırmanın ardından, sınırlara 'Gri, Yeşil ve Siyah Pasaportlu Türkler’den, geliş nedeni ve giriş aciliyetini gösteren belge isteyin' talimatı verildi. Siyah diplomatik pasaportlu bakanlar ve milletvekilleri de Almanya’ya giriş gerekçesini ve aciliyetini kanıtlamak zorunda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/28/iecrop/gri-pasaport_16_9_1618798184_16_9_1619500947_16_9_1622236225.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/gri-pasaport-skandali-sonrasi-almanyadan-yeni-karar-6456759/"]