Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kendisine ait sosyal medya hesabından Merkez Bankası Başkanı’nın gece yarısı değiştirilmesine ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Bay Kemal ifadelerini kullanarak imalı bir eleştiri yapan Enginyurt, "Bugün yüzde 15 fakir uyandık güne. Dış güçler ve Millet İttifakı kumpas ve komplo kurdu  bize. CHP özellikle Bay Kemal, gece yarısı Merkez Bankası Başkanını görevden alarak ve gece boyu dolar komplosu kurarak tuzak hazırladı. Bay Kemal! Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız" diye yazdı.



TROLLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Yaptığı yorumlar nedeniyle trollerin kendisine saldırdığını belirten Enginyurt, "Dolar yükseliyor, biz endişe duyuyoruz. Troller saldırdıkça saldırıyor. Arkadaş! Bir çift söz de yönetenlere söyleseniz ya. Yani susalım mı? Alkış mı tutalım size? Ülke yanlış yönetiliyor. Ses etmeyelim mi? Eleştiri yaparken sizden izin mi alalım? Susarsak gök girsin, kızıl çıksın" ifadelerini kullandı. Enginyurt, dolara gece yarısı operasyon yapanlar ile yüksek kurdan dolar satanların açıklanmasını istedi.



[old_news_related_template title="Ali Babacan'dan çok çarpıcı Naci Ağbal iddiası" desc="DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Naci Ağbal'ın gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası başkanlığı görevinden alınmasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı: Bu ayrılan Merkez Bankası Başkanımız, demiş ki, 'Ya 130 milyar dolara bir bakın, ne oldu, yok ama nereye gitmiş?' Bu kararın alınmasıyla ilgili bir rivayet var. Doğruysa da ben şaşırmam." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/22/iecrop/ali-babacan-sozcu_16_9_1616407952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/babacan-reform-reform-diye-acikladiniz-birkac-ay-gecseydi-ya-6328565/"]

[old_news_related_template title="İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifa ve seçim çağrısı" desc="Merkez Bankası Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından piyasalarda adeta deprem yaşandı. Türk Lirası sert değer kaybı yaşarken, İYİ Parti'nin ekonomi kurmayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'istifa sürecini başlat ve Türkiye’yi seçime götür' çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/22/iecrop/detay-kopya-9_16_9_1616413731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iyi-parti-erdoganin-istifa-surecini-baslatmasi-gerekmektedir-6328773/"]